Britney Spears apja hivatalosan is visszalépett lánya gyámságától

GettyImages-2121988
2021.09.08. 12:49 Módosítva: 2021.09.08. 12:49
Korábban is szó volt arról, hogy visszavonul a poszttól, aztán felmerült, hogy szép summáért cserébe távozna. Most váratlanul úgy döntött, hogy eleget tett a lányáért, ha pedig nem felügyeli tovább, más se tegye.

Britney Spears jó ideje küzd már azért, hogy eltávolítsa feje fölül basáskodó apját, aki 2008 óta látja el a hivatalos gyámjának szerepét. Annak idején Jamie Spears maga jelentkezett azért, hogy helyre tegye a darabokra hullott énekesnő életét, azóta viszont állítólag többször munkára kényszerítette a lányát, miközben rendelkezett a vagyonával, és olyan alapvető dolgokat nem engedélyezett neki, mint hogy kicserélje otthonában a konyhabútort. Britney elmondása szerint apja elvárta tőle azt is, hogy fogamzásgátlót használjon, és azt sem engedte, hogy férjhez menjen, illetve gyermeket vállaljon – sok egyéb más mellett.

Augusztus közepén Jamie Spears vélhetően a hatalmas médiafigyelem hatására úgy döntött, átadja a posztját másnak, de azért később hozzátette, hogy véleménye szerint elismerést érdemelt volna sokéves munkájáért, nem pedig becsmérlést.

Ha a publikum nemcsak Miss Spears életének csúcspontjait ismerné, hanem a mélypontjait, a függőségeit, mentális egészségének problémáit és a gyámság kihívásait is, magasztalnák Mr. Spearset azért a munkáért, amelyet elvégzett, nem pedig becsmérelnék. De ezeket a tényeket nem ismerik, nincs joguk ismerni, így Mr. Spearsnek nincs lehetősége a nyilvánosság előtt felemelkedni

– olvasható Britney Spears apjának korábbi beadványában.

Azóta felröppentek már olyan híresztelések is, miszerint Jamie Spears nem távozna ingyen a posztjából. A CBS News szerint 2 millió dollárt követelt azért cserébe, hogy visszalépjen lánya gyámságának éléről, annak ellenére, hogy állítólag már a saját jogi képviseletének finanszírozására is milliós tételeket költött el az énekesnő vagyonából.

Nem tudni, mi történt azóta, Jamie Spears viszont már benyújtotta a megfelelő dokumentumokat, melyben végleg lemond lánya irányításáról, sőt: azt kéri a bíróságtól, hogy ettől kezdve ne is legyen semmilyen gyámság, Britney élete ugyanis olyannyira megváltozott 2008 óta, hogy nincs szüksége ilyen jellegű segítségre – írta meg Perez Hilton.

A gyámság segített Miss Spearsnek abban, hogy túljusson egy súlyos magánéleti krízisen, rehabilitálódjon, előre léphessen a karrierjében és helyre tegye a pénzügyeit. De a közelmúltban sok minden megváltozott. Miss Spears mostanában kimondottan csalódott a gyámság által előírt kontroll szintje miatt, így azt kérte a bíróságtól, hogy visszakaphassa az életét

– szólnak Jamie Spears frissen benyújtott sorai, melyben kifejti azt is, hogy mióta a bíróság megengedte Britney-nek, hogy saját ügyvédet fogadjon, már nincs jogalapja annak, hogy gyám felügyelje a döntéseit, illetve új pszichológiai értékelésre sincs szükség ahhoz, hogy ismét szabadon hozhasson döntéseket a magánéletével illetve a pénzügyeivel kapcsolatosan.

Ami az énekesnőt illeti, ezúttal sem kommentálta célvonalban lévő győzelmét, Instagramján továbbra is zavarba ejtő tartalmakat posztol, melyek alatt egyébként továbbra is csupa jókívánság olvasható a rajongóitól.

(Borítókép: Britney Spears. Fotó: Kevin Winter / Getty Images Hungary)