Lovasi Andrásék eladják a házukat, ha nem mennek másodfokra

2021.09.11. 08:40

Lovasi András két évvel ezelőtt okozott balesetet. 2019. március 27-én, szerda délután egy rendőrautó és egy személyautó ütközött össze a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésénél, majd egy harmadik autó is a rendőrautónak csapódott. A balesetben két személy megsérült, a bíróság pedig megállapította, hogy a sértett rendőr maradandó fogyatékossága a zenész cselekményének következménye.

Lovasi Andrást első fokon 600 ezer forintos pénzbüntetésre és két év járművezetéstől való eltiltásra ítélték, ám ügyvédjével három munkanap gondolkodási időt kértek.

A zenész elmondta, hogy már a baleset után is nagyon szeretett volna bocsánatot kérni a rendőrtől, aki az ő hibájából sérült meg, de a sértett elzárkózott ettől, és a tárgyalás alatt is kerülte a tekintetét.

Bár nehéz lenne megállapítani nekem, aki nem ért ehhez, hogy milyen problémája van a rendőrnek, de én azt láttam, hogy klasszul van. Az bántott, hogy hiába kerestem vele a kontaktust, ő rám sem nézett, kerülte a tekintetemet. Már a baleset után szerettem volna vele beszélni, ám megkért, hogy ne keressem. Most, a tárgyaláson vagy utána is szerettem volna váltani vele pár mondatot, bocsánatot kérni tőle, de erre sem volt lehetőségem. Megértem, ha haragszik rám, de remélem, hogy egyszer lesz lehetőségem a szemébe nézni és elnézést kérni tőle

– mondta a Blikknek.

Lovasi azt is elárulta, hogy komolyan fontolgatja a fellebbezés lehetőségét, ugyanis otthonuk környékéről csak nagyon ritkásan jár tömegközlekedés, és ahová nem jut el biciklivel, oda a felesége fuvarozza, aki emellett munkába jár, és közös kisfiukat is ő viszi mindig az óvodába.

A fellebbezés tehát azért kérdéses, mert ha van esély arra, hogy kevesebb ideig tiltsanak el a vezetéstől, akkor gyorsabban megoldódik a helyzetünk. Ha nem megyünk másodfokra, akkor eladjuk a házunkat, elköltözünk olyan helyre, ahol jobb a tömegközlekedés, emiatt nehéz a döntés. Szeretünk itt lakni, Álmos is ragaszkodik az otthonához, még van két napunk dönteni.

A lap felkereste Lovasi ügyvédjét is, aki elmondta, hogy az elsőfokú ítélet mértéke ugyan törvényes, de túlzó. Hangsúlyozta, hogy ügyfele már a kezdetektől elismerte felelősségét, és a pénzbüntetés összegével sincs problémája, ha azonban további másfél évig kellene mellőznie a jogosítványát, az jócskán megnehezítené a családja életét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport