48 éves lenne a Halálos iramban-filmek sztárja

GettyImages-85410028
2021.09.13. 07:46
Paul Walker 2013 novemberében, negyvenévesen halt meg. A színészről, aki most lenne 48 éves, sem vér szerinti, sem filmes családja nem feledkezett meg, rajongói pedig remélik, hogy akár a Halálos iramban új filmjeiben is visszatérhet kedvencük.

Már lassan nyolc éve annak, hogy Paul Walker meghalt. A színész negyvenévesen vesztette életét egy tragikus autóbalesetben, emléke azonban a mai napig nem halványult. Családja és barátai szívében élénken él, és a filmtechnológia fejlettsége miatt meglehet, hogy a Halálos iramban-filmek következő részeiben is visszatér egy cameo erejéig.

Bár a legtöbben Brian O’Conner karakterével ismerték meg a színészt, Walker már babaként is reflektorfényben tündökölt. Kétéves korától kezdve tűnt fel reklámokban, iskolásként pedig szerepet kapott az Út a mennyországba című sorozatban, amelyet aztán mozis megjelenések követtek. Kis kiugrásként felnőttként tengerbiológiát tanult, aztán úgy döntött, visszatér a képernyőkre: a kilencvenes évek végén olyan filmekben tűnt fel, mint a Csaj nem jár egyedül vagy a Koponyák; világsztárrá pedig akkor vált, amikor 2001-ben ő is tiszteletbeli tagja lett a Toretto családnak, azaz ő lett Brian O’Conner a Halálos iramban szériájában.

Walker számos folytatásban visszatért, időközben született egy Meadow nevű lánya, és nem feledkezett meg a jótékonykodásról sem. Éppen egy ilyen esemény volt az utolsó, amelyen részt tudott venni. Az egyesült államokbeli Valenciában tartott eseményről barátja autójában távoztak 2013 novemberében, Roger Rodas azonban elveszítette az uralmát a Porsche Carrera GT felett, így a sportkocsi beleütközött egy közlekedési lámpába, majd egy fába, ami utána kigyulladt. A sofőr és a színész is belehalt az ütközés okozta sérülésekbe a helyszínen.

A halálos baleset idején egyébként még javában zajlott a Halálos iramban hetedik részének forgatása, így a filmben testdublőrök és CGI segítségével fejezték be a munkálatokat – az ikonikus jelenet, amelyben Paul Walker és Vin Diesel karakterei külön útra kanyarodnak, nem csak a sztori miatt facsarta ki a stáb és a rajongók szívét.

A vizsgálatok szerint a két férfi halálát gyorshajtás okozta, a vérükben nem találtak tudatmódosító szereket, és biztonsági övet is használtak. A színész lánya, Meadow Rain Walker 2015 őszén mégis beperelte a Porschét. Az akkor 16 éves lány úgy vélte, Paul Walker az autógyár gondatlansága miatt vesztette életét. A benyújtott dokumentumok szerint az autónak sem megfelelő stabilitásszabályozó rendszere, sem olyan biztonsági berendezései nem voltak, amelyek védelmet nyújtottak volna az utasoknak és megakadályozták volna az autó kigyulladását az ütközés után.

Meadow tízmillió dolláros kártérítést kapott, a pereskedés azonban csak 2017 októberében ért véget. A felek ekkor megállapodást kötöttek, mondván: a vádak alaptalannak bizonyultak. Paul Walker lánya tehát elfogadta az elfogadhatatlant, édesapjáról azonban nem feledkezett meg, a mai napig gyakran posztol róla közösségi oldalán.

A modellt egyébként augusztusban jegyezte el párja, Louis Thornton-Allan. A nagy kérdés eredményét Meadow posztolta Instagram-oldalára, bejegyzése nem szorult különösebb magyarázatra.

Meglehet viszont, hogy a modell nem csak az esküvőjének szervezésével lesz elfoglalva a következő években. Felmerült ugyanis, hogy ő is feltűnhet a Halálos iramban-széria következő részeiben – akár csak az édesapja.

A franchise színésznője, Jordana Brewster nemrég elmondta, hogy kifejezetten örülne annak, ha Paul Walker lánya vendégszerepelne a szériában, sőt Gal Gadot és Eva Mendes karakterét is szívesen viszontlátná, igaz, hogy a Wonder Woman színésznője által hozott Gisele meghalt a Halálos iramban hatodik részében.

SPOILERveszély!

A menyasszonnyá lett Meadow felbukkanásánál azonban sokkal többeket foglalkoztat az, vajon Paul Walkert visszahozzák-e valahogy a színre a soron következő mozifilmekben. A Magyarországon júniusban debütáló kilencedik rész végén ugyanis befut Brian O’Conner ikonikus kék Nissan Skyline-ja, amelyről sok rajongó arra következtetett: ha csak rövid időre is, de talán újra színre léphet a karakter. Ehhez persze ismét szükség lenne a színész testvéreire mint testdublőrökre, valamint egy nagy adag CGI-technikára. Nem kizárt viszont az sem, hogy ahogy Chadwick Boseman esetében, a rendezők azzal tisztelegnek Paul Walker előtt, hogy karakterét fizikai létében nem mutatják újra a szériában.

(Borítókép: Paul Walker Kaliforniában 2009. március 12-én. Fotó: Kevin Winter / Getty Images)