Galambos Lajosra még súlyosabb büntetést kér az ügyészség

2021.09.16. 11:01

Az ügyészség fellebbezést jelentett be egy országosan ismert zenész és társai ellen lopás és vesztegetés miatt született ítélettel szemben – közölte az ügyészség.

A Budaörsi Járásbíróságon indult ügyben tegnap késő délután befejeződött az elsőfokú ítélet kihirdetése. Az Érdi Járási Ügyészség az ítélet ellen fellebbezést jelentett be. Az ügyészi fellebbezés a vád szerint elítélt vádlottak esetében súlyosabb büntetések kiszabására irányult

– olvasható a közleményben, amelyben hozzáteszik: a teljes egészében, illetve részben felmentett vádlottak esetében pedig a bűnösségük vád szerinti megállapítását és büntetés kiszabását kérte az ügyészség. 

Mint arról az Index is beszámolt, tegnap reggel elkezdődött Galambos Lajos ügyének tárgyalása. A zenészt – nyolc társával együtt – áram-, víz- és gázlopással, valamint vesztegetéssel vádolta meg az ügyészség. A büntetőper csaknem hat éve kezdődött, és bár júliusban, a tárgyalási jegyzék alapján már mindenki az ítélethozatalra készült, szeptemberre halasztották. 

Az ügyész az erre a bűncselekményre kiszabható, kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés középértékét kérte kiszabni a bíróságtól, és Galambos Lajos feleségére, a másodrendű vádlottra is letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte, ám az ő esetében a minimumértékhez közelítő két év büntetést tartotta megfelelőnek.

EZ AZT JELENTI, HOGY GALAMBOS LAJOS AKÁR HÉT ÉV BÖRTÖNBÜNTETÉST IS KAPHATOTT VOLNA. 

A bíróság az ítélet meghozatalánál figyelembe vehette, hogy az elsőrendű vádlott állami díjjal kitüntetett művész, aki három gyereket tart el, súlyos beteg feleségéről is gondoskodik, és nem utolsósorban büntetlen előéletű. A járásbíróság Vass László által vezetett tanácsa bizonyítottnak tartotta a lopást és a vesztegetést is, a bíróság bűnösnek mondta ki Galambos Lajost, és

KÉT ÉV 10 HÓNAP SZABADSÁGVESZTÉSRE ÍTÉLTE.