Újabb taggal bővült a brit uralkodói család

GettyImages-154482211
2021.09.20. 15:07
Beatrix hercegnő első gyermeke szombat éjjel született meg Londonban.

II. Erzsébet unokája, Beatrix hercegnő a hétvégén még egy jótékonysági rendezvényen babázott, mint kiderült, azóta már a saját gyermekét is a karjai között tarthatja.

A hercegnő tavasszal jelentette be, hogy férjével, Edoardo Mapelli Mozzival babát várnak. A Daily Mail információi szerint a kislány szombat éjjel 11 óra 42 perckor megszületett a londoni Chelsea and Westminster kórházban, a különválasztott Kensington-szárnyban.

A kislány nevét egyelőre nem tudni, a palota bejelentése szerint a baba és az édesanya is jól vannak. A gyermek II. Erzsébet tizenkettedik dédunokája, és jelenleg tizenegyedik az öröklési rendben, hercegnői titulus azonban nem jár neki, hacsak a szülei nem kérik a királynőtől. A pár mindenesetre nagyon hálás a kórházi személyzetnek, és el vannak ragadtatva a kisdedtől.

Beatrix hercegnő és férje, Edoardo Mapelli Mozzi egyébként tavaly nyáron keltek egybe, az üzletembernek pedig van már egy Wolfie nevű fia az előző házasságából. A Daily Mail szerint neki még egyelőre nem mutatták be a kishúgát.

(Borítókép: Beatrix hercegnő és Erzsébet királynő. Fotó: Max Mumby / Indigo / Getty Images)  • Hírek
  • Bankszámla