Linda Evangelista 50 millió dolláros pert indít a testét eltorzító kozmetikai kezelés miatt

GettyImages-452706053
2021.09.24. 14:05
A szupermodell 2015 és 2016 között többször is részt vett egy kezelésen, amely arra lett volna hivatott, hogy megszabadítsa súlyfeleslegétől. A beavatkozás azonban fordítva sült el, és paradox zsír-hiperplázia alakult ki nála. A ritka mellékhatás sajátossága, hogy a kezelt zsírsejtek megnagyobbodnak ahelyett, hogy összezsugorodnának.

Linda Evangelista, a '90-es évek egyik legkeresettebb modellje régen visszavonult a nyilvánosságtól, szerdán azonban végre elmondta, mi ennek az oka. Az 56 éves szupermodell állítása szerint azért lépett hátra, mert néhány félresikerült kozmetikai kezelést követően teljesen eltorzult a teste.

Evangelista fölös kilóitól szeretett volna megszabadulni, ezért egy fagyasztásos módszert választott. A gépi kezelés után azonban nem összezsugorodtak a zsírsejtek, hanem megnagyobbodtak. Ennek következtében a modell teste teljesen amorffá vált, melyen már fájdalmas helyreállító műtétekkel sem tudtak segíteni. Bár fájó szívvel lépett vissza a modellkedéstől, nem törődött bele a vereségbe, bíróságra viszi az ügyét.

A beavatkozás teljesen a visszájaként sült el, csökkenés helyett növekedni kezdtek a zsírsejtjeim, melyek miatt végérvényesen eltorzult a testem. Átestem két fájdalmas helyreállítóműtéten is, azonban ezek sem tudtak segíteni, így végül a visszavonulás mellett döntöttem

– írta érzelmes posztjában szerdán.

A Reuters információi szerint Evangelista már a posztja megjelenése előtt beadta a keresetét, melyben 50 millió dolláros vigaszdíjat követel a készüléket forgalmazó cégtől. A dokumentumok szerint a modell félrevezető reklámmal és gondatlansággal vádolja a vállalatot, és azt állítja, hogy nem tájékoztatták őt megfelelően a kezelés lehetséges mellékhatásairól. Az említett cég eddig semmilyen sajtómegkeresésre nem reagált.

(Borítókép: Linda Evangelista 2013. november 30-án. Fotó: Elisabetta Villa / Getty Images)