Kilenc vádpontban találták bűnösnek R. Kellyt, élete végéig börtönben maradhat

2021.09.28. 08:08
Visszaélt szupersztár státuszával, hogy nőket, férfiakat és gyerekeket bántalmazzon szexuálisan, valamint szexuális célú emberkereskedelmet folytasson – állapította meg az R. Kelly ügyét tárgyaló bíróság. Az amerikai énekest kilenc vádpontban találták bűnösnek.

A törvényszék szerint Robert Sylvester Kelly volt annak a bűnszervezetnek a vezetője, amely fiatal lányokat és kiskorúakat szervezett be – zsarolással vagy csábítgatással – azzal a céllal, hogy az énekes kiélje rajtuk szexualitását. Ebben pedig az énekes menedzserei, biztonsági emberei és kíséretének más tagjai partnerek voltak.

A Space Jam betétszámát éneklő Kelly ellen tizenegy ember, kilenc nő és két férfi tett tanúvallomást arról, hogyan szenvedtek el szexuális bántalmazást a szupersztár kezei által. Áldozatai arról számoltak be, hogy nem mehettek a mellékhelyiségre, de nem is ehettek R. Kelly engedélye nélkül, aki megszabta, milyen ruhát vehetnek fel, és kötelezett mindenkit arra, hogy Daddy-nek, azaz Apucinak szólítsák. 

Miután valaki bekerült az énekes fantáziáját kielégítő körbe, nem volt menekvés: ha megszegték „Rob szabályait”, ahogy azt az énekes rezidenciáján nevezték, büntetésre számíthattak. 

A több áldozatot is képviselő Gloria Allred úgy nyilatkozott: 47 éve üldözi a szexuális ragadozókat, de R. Kelly mindközül a legrosszabb. 

R. Kelly először 2002-ben került a hatóságok célkeresztjébe, amikor is gyermekpornográfia terjesztésével vádolták meg. Ennek egyik alapja, hogy az énekesről napvilágot egy felvétel, melyen egy kiskorú lányt vizel le. 2008-ban felmentették minden vád alól, így folytathatta bántalmazó életvitelét. 

A kiskorúak iránti „rajongása” már 1994-ben testet öltött, amikor is illegálisan feleségül vette a 15 éves Aaliyah énekesnőt. A házasságot érvénytelenítették, miután a lány családja tudomást szerzett a botrányos frigyről. R. Kelly tagadta a vádakat, fiatal exneje pedig válásuk után hét évvel elhunyt egy tragikus repülőgép-balesetben.

Miután 2019-ben kijött a Surviving R. Kelly (Túlélni R. Kellyt) című, az énekes által elkövetett bántalmazásokról szóló dokumentumfilm, a hatóságok újra léptek, és szövetségi vádakkal letartóztatták a perverz szupersztárt. 

R. Kelly ítélethirdetését május 4-re tűzték ki, akár élete végéig is rács mögé kerülhet. 

(BBC)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport