Epres Panni: Egy új életet kellett elindítanom

DSC4851
2021.09.29. 12:24
A modell több mint egy éve veszítette el férjét, Benedek Tibort. A kétgyermekes édesanya eddig hallgatott a tragédiáról, a napokban azonban megtörte a csendet, miközben karrierjéről és a gyermeknevelésről is beszélt.

2020 júniusában egész Magyarország feketébe borult, amikor kiderült: Benedek Tibor örök álomra hajtotta a fejét. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó súlyos betegséggel küzdött, ami miatt tavaly tavasszal be is jelentette a sporttól való visszavonulását. Azt azonban nem sejthettük, hogy nem sokkal ezután végleg elköszön.

Benedek Tibor neje, Epres Panni a tragédiát követően visszavonult a közélettől, a mai napig is minimalizálja a médiában való megjelenéseit. Férje haláláról sem beszélt több mint egy éven át, de a napokban megtörte a csendet.

A modell a Glamour Booknak adott interjújában mesélt szakmája nehézségeiről, illetve arról, hogy úgy érzi, attól függően kellett különböző életeket megélnie, hogy mi történt vele éppen.

Ez idáig az élet folyt magától, kislány voltam, aztán kamasz, történtek jók és rosszak, elváltak a szüleim, volt, hogy belementem nem működő kapcsolatba, aztán jött a nagy szerelem, összeházasodtunk, gyerekeink születtek, és ez most egy óriási trauma. Most ismertem fel, hogy ezek a periódusok a különböző életeim voltak, és most, ha tetszik, ha nem, újat kellett indítanom. Meg kell tanulnom, hogy ne legyen lelkiismeret-furdalásom, ha magamra is fordítok időt. Meg kell tanulnom azt is, hogy független nő legyek, már amennyire két gyerekkel az lehetek, mert mindig ők lesznek nekem az elsők. Felnőnek, még néhány év, és jön a következő életszakaszom

– mondta Epres Panni.

Interjújában egyébként elárulta, hogy két évtizeddel ezelőtt meg sem fordult a fejében, hogy bizonyos helyzetekben egyenrangú fél volna a szakmájában. Mint mondja, a divat világában természetesnek vette, hogy amikor a hierarchia végén áll, nem csak szép szavakkal illetik. Mostanra azonban megértette, mit akarnak elérni a nők az egyenjogúság és a tisztelet terén – írta meg a Blikk.

Epres Panni a Glamournak arról is beszélt, hogy különösen fontosnak tartja gyermekeinek védelmét a publikumtól, miközben arra is ügyel, hogy a saját nyelvükön, fokozatosan tanítsa meg őket az internet veszélyeire.

Ez közös döntés volt a férjemmel, Tiborral. Mint sok minden másban, ebben a kérdésben is ő volt az okosabb. A szakmámból adódóan más volt a habitusom, kicsit a hiúságom is közrejátszott, korábban nekem nem volt természetes ez az álláspont, viszont onnantól kezdve, hogy meghoztuk közösen ezt a döntést, nem volt kérdés, hogy soha, semmilyen formában nem szeretnénk megmutatni kiskorú gyerekeinket. A születésük után egy alkalommal, csecsemőként láthatta őket a nyilvánosság. Nem volt jelentősége, hogy néztek ki, hiszen egy pici baba hétről hétre változik. Akkor még nem virágzott ennyire a közösségi média, az internet, mi mégis láttuk a veszélyeit

– mondta a modell, hozzátéve, hogy annak idején volt olyan márka, amelyik nem lett volna rest egy fél lakás árát is kifizetni azért, hogy a gyerekekkel együtt szerepeljenek egy reklámjukban, ő azonban úgy véli, ez nem pénz kérdése.

Ami az ő közösségi oldalát illeti, kezdetben habozott, hogy létrehozza-e a profilját, de végül úgy döntött, szükséges lesz belépnie az Instagramra, hiszen az utóbbi években már oda koncentrálódik a reklámok jelentős része. Azt viszont nagyon átgondolja, mit posztol, sőt. Mint mondja, az influenszerkedés mindannyiunk felelőssége, hiszen nem számít, hogy valakit háromszázan vagy harmincmillióan követnek, a posztjai mindenképpen befolyásolják a közönségét. Epres Panni szerint emiatt mindenkiből influenszer válik, aki profilt hoz létre a közösségi oldalakon.

A modell egyébként hamarosan saját podcastcsatornát indít, ahol nem mással, mint a pszichológiával fog foglalkozni. Mint mondta, nem szakértő, de nagyon érdekli a téma, így tizenkét topikkal készül a hallgatók számára, amelyeket különböző beszélgetőpartnerekkel jár majd körül. Lesz szó pszichológiai kérdéskörökről, önismeretről és önfejlesztésről is. Nagyon várja, hogy a podcast útjára induljon, és reméli, sokakat érdekel majd.

(Borítókép: Epres Panni. Fotó: Kaszás Tamás / Velvet)