Miért tűnt el Tom Cruise a lánya életéből?

GettyImages-91808380
2021.10.06. 05:59 Módosítva: 2021.10.06. 05:59
A színész állítólag évek óta nem vesz részt Suri életében. A valódi okot talán csak ők tudhatják, de több tényező is ismert, ami befolyásolhatta döntésében a Mission Impossible sztárját.

Suri Cruise idén áprilisban ünnepelte 15. születésnapját – úgy hírlik, ez már a sokadik olyan ünnep volt, amit az édesapja nélkül töltött. Tom Cruise és lánya utoljára 2013-ban mutatkoztak együtt nyilvánosan, azóta pedig mindenki azt suttogja, hogy a színész teljesen elidegenedett Katie Holmesszal közös gyermekétől. Ha ez valóban így van, mi lehet az ok?

Az Egyesült Államokban a napokban tartották a nemzeti lánygyermekek napját, ezt ünnepelvén Katie Holmes meg is osztott egy kedves fotót az Instagramján, feltehetőleg az ő keze és a lánya cipőcskéje láthatók rajta.

Tom Cruise megfeledkezhetett erről az ünnepről, hiszen ő semmi ehhez hasonlót nem tett közzé. Cruise és Holmes 2012-ben váltak el, méghozzá nem túl békésen. A színésznőnek állítólag elege lett férje zsarnokoskodásából és legfőképpen abból, hogy a Szcientológia Egyház szerint kénytelen taníttatni közös lányukat. Kizárólagos felügyeleti jogot kért Suri fölött, végül abban állapodtak meg, hogy Tom Cruise láthatja a kislányát, de csak bizonyos, a nyilvánosság számára nem ismert feltételek mellett. Úgy fest, hogy a színész nem kívánt élni ezekkel.

Többen is próbálták megfejteni, mi vezethetett a család szétrobbanásához. Állítólag a színész leggyakoribb kifogása a találkák kihagyására az, hogy rendkívül elfoglalt. Ez persze nem is kérdés, hiszen a színész forgatásról forgatásra utazik. Amikor például Suri a 15. születésnapját ünnepelte, ő a Mission Impossible hetedik részét forgatta éppen a világ másik felén. Mindazonáltal valószínűleg nem csak ez az elidegenedés oka.

Mivel Katie Holmes ellentmondott férje hitvallásának, a szcientológiának, nemkívánatos alakká vált az említett egyház számára. Egy bizonyos elnyomó személy lett belőle, akivel nem tanácsos kapcsolatot tartani.

Az egyházi politika az, hogy nem kötődhetsz olyanhoz, aki elnyomó cselekedetet követett el, olyasmit, amit én vagy Katie

– mondta korábban a Daily Mailnek Leah Remini, a Szcientológia Egyház egyik korábbi tagja.

Tovább bonyolíthatta a helyzetet az is, hogy Katie a válás után exférje egyik cimborájával, Jamie Foxxszal kezdett randizni, és azóta is együtt vannak, állítólag nagy-nagy szerelemben.

A Daily Mail szerint Suri és apja 2016-ban együtt töltöttek pár napot, a találka azonban nagyon diszkrét volt, a színész nem szerette volna, ha lesifotósok veszik körbe őket – így felmerül, hogy Cruise talán szokott találkozni a lányával, csupán titokban tartja a gyermek magánéletének védelméért. Ez is egy lehetőség, ismerőseik azonban mást mondanak. Bár 2019-ben a Hollywood Life forrása azt nyilatkozta, hogy Tom Cruise még mindig szereti Surit, és nem áll szándékában elidegenedni tőle, a legtöbben azt rebesgetik, hogy a színész egyáltalán nem része már a lánya életének, méghozzá hosszú évek óta.

Suri egyébként, úgy tudni, jól megvan a színész nélkül, bár tény, hogy az apa nem pótolható. Mindenesetre a 15 éves lány jól kijön Katie Holmes párjával, és sok időt tölt édesanyja családjával. Jelenleg Kaliforniában élnek – írta meg korábban Nicki Swift.

Na és a többi gyerek?

Ami Tom Cruise-t illeti, Suri mellett van még másik két gyermeke is. Bella és Connor már felnőttek, őket még Nicole Kidmannel fogadták örökbe. Hozzájuk állítólag valamelyest szorosabb kapcsolat fűzi, az ügy azonban irányukba is szövevényes. Mindketten tagjai a Szcientológia Egyháznak, és laza viszonyban állnak mindkét szülőjükkel. Bella esküvőjén például egyikük sem vett részt, Tom Cruise azonban fizette a titkos lakodalom szertartását és az afterpartit is a People szerint. A szülőkkel való viszonyáról Connort is megkérdezték néhány éve, ő szűkszavúan azt felelte, persze hogy tartják a kapcsolatot, elvégre a szüleiről van szó.

A színész nőügyeit tekintve nemrég lett szingli. Katie Holmestól való válása után a Mission Impossible forgatásán megismert kolléganőjével kezdett tartós viszonyba, nemrég azonban az ő kapcsolatuk is véget ért. Bennfentesek szerint ő és Hayley Atwell nagyon intenzív szerelmet éltek meg, a forgatások alatt elválaszthatatlanok voltak, a munkálatok végeztével azonban nagyjából egy év együtt járás után a szakítás mellett döntöttek. A különválásban állítólag szerepet játszott a páros különböző, de nagyon telített naptára, ami mellett kvázi összeegyeztethetetlen lett volna a kapcsolatuk – talán éppen úgy, ahogy a lányával is.

(Borítókép: Tom Cruise és Suri Cruise 2009-ben. Fotó: James Devaney / WireImage / Getty Images)