Károly herceg azt mondja, a kocsiját bor és sajt hajtja

2021.10.12. 13:51

Károly herceg igazán a szívén viseli a környezetvédelmet. Nem is véletlenül teszi ezt, ugyanis mélységesen aggasztja az, hogy milyen környezetet hagy az unokáira. Mint azt hangoztatja, a világ vezetőinek ideje lenne berekeszteni a beszélgetést, és végre tenni is valamit azért, hogy a Föld jobb hellyé váljon.

A brit trónvárományos maga is aktívan igyekszik környezetkímélő alternatívát találni bizonyos dolgokra, például az üzemanyagra. Régóta dolgozik azon, hogy Aston Martinja, amelyet még 21. születésnapjára kapott II. Erzsébettől, teljesen környezetkímélő legyen. Azt állítja, a kocsi üzemanyaga most zömmel többletborból és sajtból áll – írja az Insider.

A mérnökök az Astonnál azt mondták, ó, ez tönkre fogja tenni a kocsit. Erre azt feleltem, akkor majd nem vezetem. Szóval nekiálltak és elismerték, hogy most jobban fut, és ez az üzemanyag sokkal erősebb is mint a benzin

– mondta Károly herceg, akinek egyébként az is a tervei közé tartozik, hogy egy nap majd sütőolajjal működtesse a királyi vonatot.

Károlyt egyébként sokan tudományellenesnek nevezték eljárásai miatt, őt azonban ez nem érdekli. Mint mondja, egyáltalán nem olyan szórakoztató szemétből üzemanyagot előállítani, mint amennyire fontos az, hogy megmentsük a Földünket.