2024. június 16. 15:00
Lengyelország 1
Hollandia 2
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia 1
Dánia 1
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00 ÉLŐ
Szerbia 0
Anglia 1

Tibi atya is reagált pervesztésére: Ha kell, Strasbourgig megyünk

2021.10.15. 13:14
A blog szerkesztőjét kétrendbeli becsületsértés vádjában bűnösnek találta a bíróság, Tibi atya azonban továbbra sem ért egyet az ítélettel.

Ahogy tegnap az Index megírta, Tibi atya ministránsa másodfokon is elveszítette a pert Kulcsár Edina és férje, Szabó András, azaz Csuti ellen. A blog szerkesztőjét kétrendbeli becsületsértés vádjában bűnösnek találták, és egy év próbaidőre bocsájtották. Fellebbezésre nincs lehetőség.

Az ítéletet a házaspár, illetve az őket képviselő ügyvéd is üdvözölte. Csuti úgy fogalmazott, örül annak, hogy győzött az igazság, és reméli, hogy esetükkel példaként szolgálnak a jövőben azok számára, akik eddig nem mertek lépni hasonló helyzetben. Jogi képviselőjük ugyancsak elégedett az ítélettel, ami egyébként kimondta azt is, hogy

KULCSÁR EDINA ÉS SZABÓ András NEM MINŐSÜLNEK KÖZSZEREPLŐNEK, HISZEN NEM GYAKOROLNAK KÖZÜGYEKET, A BLOGBAN MEGJELENTEK PEDIG MEGVALÓSÍTOTTÁK A BECSÜLETSÉRTÉS TÖRVÉNYI TÉNYÁLLÁSÁT.

Azóta Tibi atya ministránsa is elmondta a véleményét a kiszabott ítéletről. A szerző szerint joga van a szabad véleményformáláshoz, illetve közügynek tekinti azt, ahogyan a házaspár a gyermekeit prezentálja a közösségi oldalakon.

Ha kell, Strasbourgig megyünk. Nem azért, mert az egy év próbaidő súlyos büntetés (nem az, konkrétan semmi nem jár vele), hanem azért, mert eszem ágában sincs megengedni két aberrált, nárcisztikus médiahulladéknak, hogy gyakorlattá kovácsolják a kritikájuk ellehetetlenítését akkor is, amikor a szemünk láttára zsigerelik ki és nyomorítják meg gyermekeiket

– írja Facebook-bejegyzésében a Tibi atya blog szerzője, hozzátéve, hogy senkinek sem kell egyetértenie a véleményével, a szóláshoz való jogát azonban el kell ismerni.