Három kamiont húzott el foggal Sinka Zsolt Popey

BP-2442
2021.10.22. 17:46
Három összeláncolt kamiont, azaz megközelítőleg száz tonnát húzott el a fogával a magyar erősport egyik legismertebb képviselője, Sinka Zsolt, alias Popey.

A szentesi izomemberakinek szerda reggeli megmérettetését a Retro Rádió élőben közvetítette, hosszú ideje készült erre a rekordkísérletre. A legutolsó edzésen az Index is faggatta a többszörös világcsúcstartót, akkor elmondta:

Egy kamion körülbelül 17 tonna, plusz az üzemanyag és még egy-egy sofőr, mert valakinek egyenesben kell tartani. Ez felkészülési rekord lesz, novemberben egy sokkal nagyobb megmérettetés vár rám, arra készít fel. Egyáltalán nem izgulok, és nem tartok semmitől, nálam ilyen nincs. Úgy vagyok vele, hogy nincs lehetetlen.

Popeye gigászi erejének, sziklaszilárd állkapcsának és fogainak, valamint a telephelyen neki szurkolók szorításának köszönhetően szerdán sikeresen elhúzta a 65 méter hosszú, súlyos kamionsort, amivel három magyar rekordot döntött meg. A mérés szerint az izomembernek majdnem egy teljes járműhosszt sikerült elvontatnia foggal.

Még sz.rul vagyok, de büszkén 

– jelentette ki a Retro Rádiónak közvetlenül a vontatás után.

A világrekord megdöntésének pillanatát itt tudja visszanézni:

Popey meglepetéssel is készült: a középső kamionban tizenkét raklapnyi ital rejlett, amely plusz terhet jelentett. Egy raklap súlya 1,3 tonna. 

Lapunknak a szentesi izomember korábban azt is elárulta, mi a legnehezebb a foggal húzásban.

A járműveket megmozdítani a legnehezebb. Mindenki azt mondja, ha már elkezd gurulni, onnantól nagyon könnyű. Ha nem mindenhol egyenletes az aszfalt, a kamion egyből megáll, és akkor is, ha nem folyamatos az erőkifejtés. A foggal húzáshoz a nyaki izmokat kell nagyon megerősíteni, és a gerinctartó izmot, a széles hátizmot, valamint a lábizmot. A legfontosabb tehát az edzőtermi munka.

Az erőember rekordjával a TV2 Mokka című műsorában is foglalkoztak, a riportot itt tekinthet meg:

Popeye Facebook-oldalán arról írt, hogy legközelebb egy T–55-ös tankot húz majd el.

(Borítókép: Sinka Zsolt 2021. október 11-én. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)