Ki kapja meg Diana hercegné híres fejdíszét?

2021.10.24. 11:26

Valószínűleg Sarolta hercegnő örökli meg Diana hercegné egyik leghíresebb ékszerét, azt a tiarát, amelyet az esküvője napján viselt, amikor hozzáment Károly herceghez – írja a Good to Know.

Mivel Sarolta hercegnő a legidősebb Diana unokái közül, ő választhat majd először, melyik ékszert szeretné örökölni. A leginkább áhított tárgynak a Spencer-tiara számít, amire jelenleg Diana hercegné öccse, Charles Spencer gróf vigyáz. Vilmos herceg állítólag már érdeklődött nála az ékszer ügyében Sarolta hercegnő számára.

A grófnak egyébként szintén vannak lányai, de nem volt vita abban, hogy a néhai Diana nevezetes ékszere a hercegné első lányunokáját illeti. Ez azt is jelenti, hogy bár Vilmos öccsének, Harry hercegnek és Meghan Markle-nak is kislánya született nyár elején, Lilibet nem pályázhat az ominózus tiarára.

Ez a tiara azért lényeges darab, mert általában a királyi esküvő alkalmával a menyasszony az uralkodótól kap fejdíszt, de amikor Diana hozzáment Károly herceghez, ő a saját, 1930-as évekből származó családi ékszerének viselete mellett döntött.