Kamu lenne a meggyilkolt vlogger vőlegényének búcsúlevele?

2021.10.26. 12:44
Az interneten napok óta kering egy levél, amelyet Brian Laundrie-nak tulajdonítanak.

A külföldi sajtó hetek óta Gabby Petito ügyétől hangos. A vlogger nyáron indult több hónapos lakókocsitúrára az Egyesült Államokban vőlegényével, Brian Laundrie-val. A férfi szeptember elején egyedül tért vissza a szüleihez, és állítólag teljesen elzárkózott a kétségbeesett Petito családtól, akik a lányukat keresték. Gabby holtteste végül előkerült, mint kiderült, augusztus végén vesztette életét. A halottkém szerint megfojtották.

Miután a vlogger eltűnését bejelentették, Laundrie is eltűnt szeptember közepén, holott a hatóságok nem gyanúsították gyilkossággal. Egy őrizetbe vételi parancsot adtak ki ellene, mert Petito halála után jogosulatlanul használta a nő hitelkártyáját. Időközben a férfi maradványaira is rátaláltak a hatóságok.

Az internet már Gabby Petito eltűnésének napján ráállt az ügyre, és most is munkába lendültek az önjelölt nyomozók. Napok óta kering a hálón egy kézzel írt levél képe, amelyet Brian Laundrie-nak tulajdonítanak, holott semmilyen bizonyíték nincs rá, hogy valóban tőle származna.

A témában készült anyagok szerint a levelet a férfi maradványainak közelében találták, a füzet a hátizsákjában volt. A leírtak szerint Laundrie nagyon szégyelli a történteket, amelyeket nem részletez, lényegében azonban elbúcsúzik benne a szüleitől. A búcsúlevélről készült fotót ide kattintva lehet elolvasni.

Csak azt akartam mondani, hogy sajnálom mindazt, ami történt. Soha nem állt szándékomban ilyesmi. Gabby és én igazán szerelmesek voltunk, és bármit megadnék érte, hogy még mindig itt legyen. Tudom, hogy senki sem fogja megérteni, hogy a dolgok egyszerűen kikerültek az irányítás alól. A kapcsolatunk feszültsége nagyobb volt, mint amivel meg tudtam volna birkózni. Tudnom kellett volna, hogy otthon kell maradnom a Moábban történtek után. Már akkor minden katasztrófa volt, de valami arra késztetett, hogy visszatérjek

– írta Laundrie, amivel valószínűleg arra utalt, amikor olyannyira összeveszett a menyasszonyával, hogy valaki rendőrt hívott rájuk. Állítólag az ezt követő napokban hagyta magára a lányt.

Miután Gabby örökre elment, rájöttem, hogy én is. Kérlek titeket, hogy bocsássatok meg mindazért, ami történt és amibe másokat kevertem. Túlságosan szégyelltem, hogy elmondjam Gabby családjának, mi történt vele. Túlságosan szégyelltem, hogy elmondjam bárkinek. Remélem, egyszer az emberek megértik, mi is történt valójában

– zárta sorait a férfi az értesülések szerint.

Hogy az említett levél valódi-e, nem lehet tudni, sokan azonban kételkednek az eredetiségében. Perez Hilton portálja szerint például meglehetősen kevés az esély arra, hogy egy esetlegesen kiszivárgott fotó ennyire jó minőségben adná vissza a leírtakat, mint ahogyan az a fentebbi linkhez tartozó képen látható. A lap egyébként megszellőztette, hogy a levél tartalma csupa köztudott részletből áll, így voltaképpen bárki írhatta, aki egy kicsit jobban beleásta magát a témába.  • Hírek
  • Hírek