Stallone költözik, Rambo késére és Rocky fejpántjára is lehet most licitálni

GettyImages-110669750
2021.10.26. 05:57
Sylvester Stallone hollywoodi karrierjének mintegy 500 filmes ereklyéjét árverezik el egy decemberi árverésen, az aukció szervezői mintegy 1,5 millió dolláros (444 millió forintos) bevételre számítanak – tudósított korábban az MTI. A színész legnagyobb filmjeiből származó kellékeket is meg lehet szerezni, mint például a Rocky bokszkesztyűjét vagy Rambo fejpántját.

Sylvester Stallone 1946-ban született. A világhírt számára az 1976-ban bemutatott, majd Oscar-díjat elnyerő Rocky hozta meg. A Julien's Auctions aukciósház Londonban mutatta be az árverés kiemelt tárgyait, amelyeket december 5-én lehet majd megvásárolni Beverly Hillsben.

A színész személyes gyűjteményéből lehet licitálni jelmezekre, kellékekre, forgatókönyvekre, jegyzetfüzetekre és egyéb emlékekre, amelyek olyan nagysikerű filmekből származnak, mint például

a Rocky- és a Rambo-filmsorozatok, a Cliffhanger – Függő játszma, A feláldozhatók és A pusztító.

A kiemelt tárgyak között van a Rocky III-ban használt bokszkesztyű (a felbecsült értéke 10–20 ezer dollár, vagyis 2,9–5,9 millió forint), valamint az első négy Rocky-filmről szóló, kézzel írott jegyzetfüzetek, amelyeknek ára 40–60 ezer dollárra (11,8–17,7 millió forintra) tehető.

A Rambo-rajongók az első három filmben használt késkészletre is licitálhatnak. Ezek árát egyenként 10–20 ezer dollárra becsülik. A megvásárolható ereklyék között van a Rambo II-ben Stallone által viselt fejpánt is, amelynek értékét előzetesen 8–10 ezer dollárra becsüli a Julien's Auctions. Ugyanakkor licitálni lehet majd a Stallone által a Rockyban viselt fogvédőre, a Gianni Versace által a Dredd bíró című filmhez tervezett jelmezre, és egy, a Függő játszmához kötődő szoborra, amely Stallone alkarját formázza.

Az 1946-ban született Stallone 1976-ban vált világhírűvé az Oscar-díjas Rockyval, és hamarosan ő lett az egyik legnagyobb hollywoodi akciósztár.

Felvetődött a kérdés, hogy a 75 éves színészikon miért árulja az ereklyéket.

Valójában költözik, a házát árulja, szóval ez egy remek alkalom a szelektálásra

– mondta el a Reutersnek Martin Nolan, a Julien's Auctions ügyvezető igazgatója.

Nolan hozzátette még: nagy érdeklődésre számítanak, ugyanis úgy látják, nagy igény mutatkozik az emberek részéről az ereklyék iránt, főleg, ha azok közvetlenül a filmsztártól származnak.

Az eseményre december 5-én kerül sor a Julien's Auctions Beverly Hills-i aukcióján.

(Borítókép: Sylvester Stallone 2011-ben. Fotó:  Frazer Harrison / Getty Images)