Alec Baldwin felesége is megszólalt a tragédia után

2021-10-22T033327Z 1158406198 RC20OZ8MFMPZ RTRMADP 3 FILM-RUST-S
2021.10.27. 10:30
Hilaria Baldwin együttérez az áldozat családjával és szeretteivel.

Halyna Hutchins tragédiája lassan egy hete történt, a világ pedig még mindig nem ocsúdott fel a döbbenettől. Az operatőr halálát egy kellékfegyvernek nevezett pisztoly okozta, amelyet Alec Baldwin sütött el abban a tudatban, hogy a használata biztonságos. Az incidens során a rendező is megsérült, őt azonban már a baleset másnapján kiengedték a kórházból.

A tragédiára ki-ki máshogy reagált. Donald Trump fia ízlésesnek tartotta a viccelődést, Candace Owens pedig költői igazságszolgáltatáshoz hasonlította az esetet, mondván:

Alec Baldwin négy évet töltött azzal, hogy Donald Trumpot és támogatóit gonosz gyilkosoknak állítsa be. Ami vele történt, az a költői igazságszolgáltatás példája lehetne, ha nem lennének azok az ártatlan emberek, akiket ő gyilkolt meg. Imádkozzatok a családjaikért! Szomorú

A színész idősebbik lánya, Ireland Baldwin rendesen begőzölt a műsorvezető írását olvasva, és hosszas vitába szállt vele a közösségi oldalát használva, miközben az emberi faj rákfenéjének nevezte. A heves eszmecsere végül látszólag higgadt véget ért, Owens törölte a posztját, később pedig javított is magán annyiban, hogy Alec Baldwin ölt, nem pedig gyilkolt, hiszen a két fogalom jogilag nem egyezik meg.

A múlt hét eseményei nyomást gyakoroltak Bruce Lee elhunyt fiának menyasszonyára, Eliza Huttonra is. Brandon Lee ugyanis közel három évtizede kísértetiesen hasonló módon veszítette életét egy forgatáson, mint Halyna Hutchins.

Huszonnyolc évvel ezelőtt összetört a döbbenet és a bánat, amiért olyan értelmetlenül veszítettem el életem szerelmét, Brandon Leet. Most újra fáj a szívem, Halyna Hutchins férjéért és fiáért, és mindazokért, akik erre az elkerülhető tragédiára ébredtek. Arra kérem a pozícióban lévőket, hogy változtassanak, és fontoljanak meg alternatívákat a valódi fegyverekre a forgatásokon

– mondta a Eliza Hutton, aki egyébként egy régi közös fotót is közzétett elhunyt szerelmével, ami mellé azt írta: nincs olyan, hogy kellékfegyver.

A minap végül Alec Baldwin felesége is megtörte a csendet. Hilaria az áldozat családjának üzent, a rosszindulatú megjegyzésekre azonban nem volt kíváncsi, így hamar letiltotta a poszt alatti kommentelési lehetőséget.

A szívem Halynával van. A férjével. A fiával. A családjával és a szeretteivel. És az én Alecemmel. Azt mondják, nincsenek szavak, mert lehetetlen szavakkal leírni azt a sokkot és a fájdalmat, ami egy ilyen tragikus balesettel jár. Megreped a szív. Veszteség. Támogatás

– írta posztjában Hilaria Baldwin, ami alatt egyébként amíg lehetőség volt rá, többek között Melanie Griffith színésznő is támogatásáról biztosította.

(Borítókép: Shannon Stapleton / Getty Images)  • Tippek
  • Árfolyam