Krausz Gábort fogdába zárták, majd lábbilincsben tették gépre Los Angelesben

2021.10.29. 09:59
Nagy reményekkel vágott neki az amerikai álomnak, de a reptéren keresztülhúzták a számításait.

A minap jelent meg Krausz Gábor Családom és egyéb receptfajták című könyve, melyben élete egyik meglepő szegmensét osztotta meg olvasóival. Mint írja, annak idején külföldön szeretett volna munkát vállalni, aminek a vége az lett, hogy kiutasították az országból, előtte pedig a fogdát is megjárta.

A séf nagy reményekkel indult Amerikába, ám a Los Angeles-i reptérnél nem jutott tovább. A bőröndjében szakácskések voltak, melyekről bár kiderült, hogy a munkájához kellenek, mindenét elvették, és 24 órára fogdába zárták, mielőtt feltették az első hazainduló járatra.

Los Angelesben a reptéri ellenőrzésen átkutatták a bőröndömet, ami tele volt szakácskésekkel. Elvették a telefonomat, átnézték benne a képeket, és nem volt nehéz összerakniuk, hogy nem turistaként, hanem munkavállalóként érkeztem az országba. Elvették az útlevelemet, huszonnégy órára fogdába zártak, és másnap lábbilincsben, fegyveres őrök kíséretével tettek fel a legközelebbi hazafelé induló járatra. A rendőrautóban ülve elmentünk az étterem mellett, ahol dolgoztam volna. Szólni sem tudtam a többieknek, ugyanis mindenemet elvették. Kiutasítottak az országból, és roppant kellemetlen procedúrán kellett keresztülmennem. Mind a háromszáz utas végignézte, ahogy az őrök a helyemre kísérnek, majd leveszik rólam a bilincset

– írja könyvében Tóth Gabi férje, amit a Promotions szúrt ki.