Mucsi Zoltán: A humoros dolgokat is lehet penetránsan előadni

PAP 2935
2021.11.02. 12:45
A Jászai Mari-díjas színész újra sorozatszerepben lesz látható, méghozzá egy spanyol széria magyar adaptációjában.

A Pepe (a nemzetközi címe Pepe's Bar) 2022-ben kerül képernyőre a TV2-n, főbb szerepekben olyan művészekkel, mint Simon Kornél, Kovács Lehel, vagy Básti Juli. A sorozat forgatására az Index is kilátogatott, ahol a munkálatok megtekintése mellett beszélhettünk a Pepe karakterét megformáló Mucsi Zoltánnal is.

Kérem, mutassa be Pepe karakterét!

A világ legjobb szívű embere, aki nem csak jóképű, okos, de humoros is! Érdekelte a gasztronómia, a tanulás eredménye pedig egy pecsenyesütöde lett. A sors úgy hozta, hogy rátalál a fia, akiről eddig nem is tudott, ez pedig érthetően teljesen felforgatja az életét. Sok konfliktus várható apa és fia közt, főleg a szakmai képzettségük miatt.

Önhöz közel áll a gasztronómia?

Mivel 16 órákat dolgozom, a konyhában sokszor már nincs kedvem tevékenykedni, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szoktam főzni. Nem vagyok profi, de nem veszek el a konyhában..

Fel tudna idézni egy emlékezetes pillanatot a forgatásról?

Augusztus elején, egy hidegebb napon meg kellett mártóznom a Dunában. Lezuhanyoztam, átöltöztem, majd szóltak, hogy valami nem sikerült, így újra fel kellett venni a jelenet.

Olyan színész, aki szállítja az ötleteket a rendezőnek?

Hagyom, hadd mondja, amit akar, és azt csinálom, amit én akarok. Ez teremt egy feszültséget, amitől jobb a hangulat a forgatáson. Teher alatt nő a pálma! (nevet)

Feszített tempóban éli a mindennapjait: színházban játszik, forgatásokra jár, szinte egész nap úton van. Hogy bírja?

Nyilván ez egy nehezebb időszak, mely abból is adódik, hogy újraindult a színház. Sorra vesszük elő azokat a darabokat, melyeket egy jó ideje félretettünk a koronavírus-járvány miatt. Van olyan előadás, melyet másfél éve nem játszottam, ilyenkor nekem is kell a frissítés. Kiestünk a ritmusból, az biztos.

Hogyan élte meg a pandémiát?

Ez a kényszerszabadság élvezhetőbb lett volna, ha én döntöm el, hogy szeretnék pihenni. Szokatlan volt, hiszen a több mint negyven éves pályafutásom alatt sosem voltam ennyit távol a színpadtól. Egy ismeretlen helyzetbe kerültem, mely félelem helyett inkább bizonytalanságot szült. Nem lehetett tudni, hogy meddig tart ez az állapot.

És mivel foglalatoskodott ebben az időszakban?

Rágtam a körmöm és vártam, hogy alakul a helyzet. Volt ennek jó része is, hiszen sokat lehettem a családommal, remélem, ők is így gondolják. (nevet)

Mit gondol, Magyarországon könnyű szórakoztató műsort gyártani?

Mindent nehéz csinálni, ami alkotás. A humoros dolgokat is lehet penetránsan előadni. A műsoron múlik, mennyire színvonalasan tálalja a mondanivalóját.

Sokan azt mondják, hogy egyre nehezebb megnevettetni az embereket.

Szerintem, ha valami vicces, akkor nevetnek a nézők, ha viszont valami nem humoros, senki ne várja, hogy lekösse az embereket.

Ön néz televíziót?

Tíz óra után, amikor hazaérek a színházból, már nem olyan műsorok mennek, amik lekötnének. Ha bekapcsolom a tévét, akkor is csak sport műsorokat nézek, ezt már tizenöt-húsz éve így csinálom.

A Facebook-oldalán több mint 500 ezren követik. Gondolom a sok elfoglaltság mellett nem ön kezeli, de akkor ki?

Az egyik gyermekem az, aki a nevemben bejegyzéseket tesz közzé a követőimnek.

Nézzen be a kulisszák mögé!

(Borítókép: Mucsi Zoltán. Fotó: Papajcsik Péter / Index)