Ezúttal az Indiana Jones stábját rázta meg egy haláleset

GettyImages-1235967183
2021.11.05. 07:29

A Rust forgatásán történtek után újabb tragédia rázta meg a filmes világot: holtan találták az Indiana Jones 5. részének egyik stábtagját a film marokkói forgatásának idején. Az 54 éves Nic Cupac a díszletek összeszerelésért felelt, és egyike volt a százfős csapatnak, amely előreutazott Fezbe, Marokkóba egy látványos, riksás jelenet előkészületei miatt.

A férfira a hotelszobájában találtak rá, és a hatóságok szerint természetes úton halt meg, igaz, többet nem közöltek az esetről.

Nic Cupac számos hollywoodi sikerfilmen dolgozott, többek között a Harry Potter-, a Jurassic World- és a Star Wars-franchise-on is.

Nic Cupac hihetetlenül tehetséges volt, a filmes közösségünk tagja, nagy űrt hagy maga után

– mondta a Harrison Ford nevével fémjelzett produkció egyik munkatársa, hozzátéve, hogy a férfi halála nem köthető a forgatáshoz, nem úgy, mint Halyna Hutchinsé, akit Alec Baldwin lőtt le a Rust című westernfilm forgatásán.

Az Indiana Jones legújabb részének forgatása eddig is problémás volt. Harrison Ford vállsérülése miatt csúsztak a felvételek, ahogy a koronavírus-járvány miatt is. Az egyik londoni helyszínen a lakók pokolként élték meg a többnapos munkát, amely során egy teljes utcát lezárt a stáb.

A filmet eredetileg 2021. július 9-én mutatták volna be a mozikban, majd a premiert a pandémia miatt áttették 2022. július 29-re, ám a Disney a múlt hónapban bejelentette, hogy csak 2023 nyarán tervezik a megjelenést.

(New York Post)

(Borítókép: Harrison Ford az Indiana Jones 5. forgatásán Szicíliában 2021. október 18-án. Fotó: Robino Salvatore / GC Images / Getty Images)  • Hírek
  • Megtakarítás