Gordon Ramsay TikTokon osztja a népet, és mindenki imádja

2021.11.08. 15:33
Időről időre feltűnik a tévében, de az internetes tevékenységét is átgondoltan műveli. Ez a csatornák közti átjárás lenne a sztárséf titka?

Gordon Ramsay azon nevek egyike, akik egyszerűen nem tudnak eltűnni a süllyesztőben. Az 55 éves séf és tévés meglehetősen sok lábon áll, még a TikTokon is aktív, így a titka talán abban rejlik, hogy pontosan tudja, hogyan szóljon a fiatal korosztályhoz.

Ramsay eredetileg futballista szeretett volna lenni, egy lábsérülés miatt azonban inkább a vendéglátás felé kezdett kacsintgatni – jobb döntést pedig nem is hozhatott volna, hiszen mára belőle vált a világ legismertebb és egyben leghangosabban kiabáló séfje.

Miután elvégezte a vendéglátóipari iskolát, Marco Pierre White és Albert Roux mellett tanulhatta ki a szakácsszakma rejtelmeit. Különösen érdekelte a francia konyha, ezért három évet ott is eltöltött, ekkor Guy Savoy és Joël Robuchon konyháján tanulta tovább a mesterséget. Londonba való visszatérése után, 1993-ban lett a londoni Aubergine étterem konyhafőnöke, ténykedésének pedig meg is lett az eredménye: az étterem három év alatt két Michelin-csillagot szerzett, 2001-ben pedig érkezett a harmadik is, ezt azonban már Ramsay saját, Chelsea-ben nyitott étterme kapta – ami egyébként a Gordon Ramsay nevet viseli.

A skót szakács karrierje alatt több nívós díjat is bezsebelt: egyike az Egyesült Királyság azon három séfjnek, akik három Michelin-csillagot birtokolnak éttermeikért, valamint három Catey-díjat is neki ítéltek, ami a legnagyobb vendéglátói elismerés, amelyet az Egyesült Királyságban meg lehet szerezni. 2006-ban a Caterer és Hotelkeeper magazin a vendéglátóipar legnagyobb hatású személyiségének nevezte, így még Jamie Olivert is megelőzte.

Tévés pályafutását szinte mindenki ismeri. Műsorai között akadt bőven olyan, ahol arcpirító szitokszókincstárát mutatta meg a nézőknek, de persze olyan is, ahol vajszívéről tett tanúbizonyságot. Amíg a Pokol konyhája című szériában szinte mindenkinek lekiabálta a haját, az Amerikai mesterszakács gyerekverziójában kenyérre lehetett kenni, miközben a kicsiknek segített a tűzhely mellett.

Ami a tévés szereplést illeti, 2022 januárjával újabb műsorral gyarapszik Ramsay listája. A Next Level Chef című verseny egy háromemeletes színpadon forog majd, mindhárom szinten eltérő körülmények uralkodnak. A tetőn lévő versenyzők csillogó konyhában alkothatnak, míg a pincében kevéssé lesznek előkelők a lehetőségek. A műsorban igazi séfek, önjelölt szakácsok, büfékocsi-tulajdonosok és influenszerek versengenek egymással, közülük kerül majd ki az ételvilág következő szupersztárja, aki zsebre teheti a 250 ezer dolláros főnyereményt is – írta meg a Deadline.

Ramsay egyébként a fiatal korosztály körében is bebiztosította magát. Tiktokos követőtábora 28,6 millió főt számlál. A platformon többnyire főz, és reagál dolgokra, elsősorban olyan receptekre, amelyektől valószínűleg a nézők nagy részének is borsódzik a háta.

@gordonramsayofficial

##duet with @amyleeactive You have my attention…..That is not ##icecream….what is that ?!? ##ramsayreacts ##tiktokcooks

♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod

A séf egyébként még az aktuális trendeket is követi, ebben pedig húszéves lánya, Tilly nyújt neki segítő kezet. Amíg Ramsay saját profilján tökéletesen hozzá a tőle megszokott formát, addig lánya TikTokján fellelhető jó pár olyan felvétel, amelyen a szakács bohó apuka módjára táncikál, cseppnyi szégyenlősséget sem mutatva.

@tillyramsay

Hump day dances @gordonramsayofficial ##fyp

♬ Best Ever (feat. Ayo & Teo) - Polo Frost

Az ötgyermekes Ramsay egyébként nagyon közel áll a lányához, neki is volt egy-két szava ahhoz, amikor Tillyt nemrég pufók kis izének nevezte a Leading Britain’s Conversation műsorvezetője, Steve Allen – írta meg az Insider.

A férfi egyébként azt sem mulasztotta el megjegyezni, hogy az alig húszéves lány valószínűleg apja főztje miatt néz ki úgy, ahogy. Mindezt abból az apropóból jegyezte meg, hogy Gordon Ramsay lánya is versenyzőként lép színpadra a Strictly Come Dancing című táncolós műsor új évadában. Tilly egyébként nem hagyta magát, és közösségi oldalán jelezte, hogy 

nem tolerálja azokat az embereket, akik szerint rendben van mások testét és kinézetét kommentálni a nagy nyilvánosság előtt.

Amíg Tilly Ramsayt (aki nem mellesleg szintén ma ünnepli születésnapját, akárcsak az édesapja) elárasztották kedves kommentekkel, Allen nem tette zsebre, amit kapott.

Az isten szerelmére, 19 éves, de majd szétpukkad a feneke a melótól, miközben Zoomon keresztül egyetemre is jár. Én is olyasvalaki vagyok, aki egész életében a súlyával küzdött. A nap 24 órájában étellel vagyunk körülvéve, ha nem edzenénk, legalább 160 kilót nyomnánk. Minden elismerésem neki, és büszke vagyok rá, amiért kiállt magáért

– mondta a séf.

Gordon Ramsay egyébként remek formában van. Legkisebb gyermeke, Oscar születése után eldöntötte, hogy életmódot vált, aminek hála több mint húsz kilót fogyott. A séf legutóbbi interjújában elárulta, hogy mindennap szakít időt a testmozgásra, emellett csökkentette a tejfogyasztását, de több lazacot eszik, ami remek ásványianyag- és vitaminforrás. Hozzátette, hogy valószínűleg az apaság is segít neki formában maradni, hiszen nincs olyan nap, amikor ne pörögne teljes erőbedobással.