Ötödik felvonásához érkezett az Index tehetségkutatója, a #miatiktokod. A zsűri ebben a részben túljut az összes jelentkező értékelésén, a következő epizódban pedig kiderül, kik jutottak az elődöntőbe.

A zsűri most még önfeledten szemlézhette a videókat, és szembesülhettek azzal, hogy bár a médiapiac telített, a TikTok erre is megoldást kínál. Vannak, akik meglátták a piaci rést az állatos jelmezes hírolvasásban, és éppen az expanzív szakaszban tartanak, mivel már 12 jelmezre bővült a repertoárjuk. A hírműfaj azonban nehéz dolog, és a zsűri szerint bár a koncepció jó, de teljesen érdektelen. Hajós Andrásban például még sosem merült fel egy mínuszos hír olvasása közben, hogy

ó, bárcsak ezt egy hódjelmezben kiabálná el egy fiú.

Az egymást videózó párok eleinte nem csigázták fel a zsűrit, de amikor eljött a démonűzős rész, komoly vita kerekedett annak művészi értékéről. A szertárban riszáló tornatartól előtörtek Hajós András elnyomott gyerekkori emlékei, az anyukáját parodizáló millenniáltól pedig teljesen kiborultak (pedig szerintünk ellenállhatatlanul vicces.)

Érdemes követni a #miatiktokod műsorát az Index YouTube-csatornáján és a tehetségkutató TikTok-felületén is. Hetente kétszer jövünk, legközelebb csütörtök este találkozhat velünk, amikor is lerántjuk a leplet a továbbjutók kilétéről.