Adele megkérte a Spotifyt, hogy ne keverje albumának dalait, a Spotify kikapcsolta a funkciót

2021.11.22. 06:16

Kikapcsolta a Spotify azt az alapbeállítását (a fizetős regisztrációval nem rendelkező felhasználóknál is), hogy egy album dalait véletlenszerű sorrendben keverve indítja el a lejátszás gombra kattintva, miután Adele megkérte erre a streamingszolgáltatót legújabb, 30 című lemezének megjelenésekor.

Adele – állítása szerint teljes karrierje alatt egyetlen – kérésének indoka az volt, hogy megváltozik vagy teljesen eltűnik az albumra felkerült dalok jelentése, ha azokat nem a megfelelő sorrendben hallgatják meg a Spotify automatikus keverése miatt.

A zenész szerint egy történetet mond el lemeze, melyet abban a sorrendben kell meghallgatni, ahogyan azt megálmodta és megalkotta. Miután a Spotify november 20-án bejelentette, hogy eleget tettek az énekesnő kérésének, Adele a Twitteren keresztül megköszönte a gesztust.

A november 19-én megjelent lemez a 2015-ös 25 című album folytatása, melynek megszületésében szerepet játszott Adele 2019-ben indult válása Simon Koneckitől. Az énekesnő szerint ez eddig a legszemélyesebb, legérzékenyebb lemeze.

A 30 kapcsán Adele a Rolling Stone magazinnal beszélt bővebben, a lapnak elmondta, az I Drink Wine című dalt eredetileg 15 percesnek szánta, de a kiadó kérésére le kellett rövidíteni, mert „attól féltek [a kiadónál], hogy egy negyedórás dalt senki nem fog lejátszani a rádióban”.

Ha valaki a Spotifyon hallgatná meg a 30-at, és mindenáron véletlenszerűen szeretné hallgatni a dalokat, az első dalt elindítva a most játszott menüből be tudja kapcsolni a keverést.