Fejlövésbe halt bele Brian Laundrie a család ügyvédje szerint

000 9T97F3
2021.11.24. 14:18

Gabby Petito ügye a fél világot megrázta idén ősszel. A fiatal vlogger a vőlegényével, Brian Laundrie-val indult lakókocsis túrára az Egyesült Államokba, kalandjaikat egy darabig a YouTube-on is dokumentálták. A beszámolók azonban egyszer csak elmaradtak, mint kiderült, Petito eltűnt, miközben vőlegénye csendben hazatért.

A Laundrie család elzárkózott a hatóságokkal való együttműködéstől, de még az eltűnt lány családjával sem voltak hajlandók felvenni a kapcsolatot. A vlogger holttestét végül szeptember közepén megtalálták a Grand Teton Nemzeti Parkban. A halottkém szerint megfojtották.

Amíg azonban Petitót keresték, Chris és Roberta Laundrie is a rendőrséghez fordult, hogy bejelentse fiuk eltűnését. Brian Laundrie maradványaira nem sokkal később rá is bukkantak a hatóságok a floridai Carlton Reserve természetvédelmi terület egyik mocsarának közelében.

Az internet önjelölt nyomozói is ráálltak az ügyre, nekik hála (?) egy búcsúlevél is elkezdett keringeni a hálón, amelyet Brian Laundrie-nak tulajdonítottak.

Miután Gabby örökre elment, rájöttem, hogy én is. Kérlek titeket, hogy bocsássatok meg mindazért, ami történt és amibe másokat kevertem. Túlságosan szégyelltem, hogy elmondjam Gabby családjának, mi történt vele. Túlságosan szégyelltem, hogy elmondjam bárkinek. Remélem, egyszer az emberek megértik, mi is történt valójában

– szólt a szöveg egy része, amely többek szerint hamis, hiszen a levél egésze olyan információkra épül, amelyek bárki számára elérhetők az interneten, ha legalább öt percet fordít az előzmények elolvasására.

A minap újabb részletet tártak fel a hatóságok. Miután ráleltek a férfi maradványaira, rögtön elszállították, hogy megvizsgálják. Az első boncolás nem hozott eredményt a múlt hónapban, így egy antropológus vette át a munkát. A szakvélemény alapján a hatóságok öngyilkosságnak minősítették Laundrie halálát, aki a koponyáján talált sérülést elnézve feltételezhetően főbe lőtte magát.

Chris és Roberta továbbra is gyászolja elvesztett fiát, és remélik, hogy ezek a felfedezések mindkét család számára lezárást hozhatnak

– mondta Steven Bertolino, a Laundrie család ügyvédje a People-nek.

Az említett megállapítás egy 32 napos keresés végére tett pontot. Brian Laundrie-t egyébként sosem vádolták meg menyasszonya meggyilkolásával, ahogy az eltűnésének ügyében sem gyanúsították. Csupán azért keresték, mert Petito halála után jogosulatlanul használta a nő hitelkártyáját. A hatóságok egyelőre nem nevezték meg az ügy gyanúsítottját. 

(Borítókép: Brian Laundrie 2021. augusztus 12-én. Fotó: Handout / Moab City Police Department / AFP)