Ápolónője találta meg az ágyában holtan fekvő Csűrös Karolát

2021.11.25. 07:36

A tegnap elhunyt színésznő, Csűrös Karola férje, Horváth Ádám 2019-es halála óta magányosan, szomorúan élte az életét, közeli ismerősei szerint lényegében arra készült, hogy kövesse párját az elmúlásban. 

Az Index beszámolt róla, hogy elhunyt Csűrös Karola. A Szomszédok legendás Szikszay Etusaként is ismert színésznő 85 éves volt, a művész halárhírét a Madách Színház közölte, melynek öt évtizeden keresztül a tagja volt.

A legendás magyar teleregény szereplője és annak rendezője több mint ötven évig éltek boldog házasságban, így érthető módon a színésznőt rendkívüli módon megrázta férje elvesztése. Ehhez még hozzáadódott, hogy 2020 tavaszán súlyos balesetet szenvedett Csűrös Karola, így állandó egészségügyi felügyeletre szorult, és nemigen hagyta el a lakását.

Az én koromban már nincsenek nagy kívánságai, reményei az embernek, amikor elfújja a gyertyát. A férjem már nem lehet velem, pedig ez lenne a legnagyobb vágyam, így csak egészséget tudtam kérni; majd meglátjuk, megadatik-e. Sajnos sokszor vagyok szomorú, de hát milyen is lennék? Elveszítettem életem szerelmét, Horváth Ádámot, nem tudok járni… Sok örömre nincs okom, persze erre mindig rácáfolnak a szeretteim, a barátaim, akik tartják bennem a lelket

– mondta néhány hete szomorkodva a születésnapján a színésznő.

A színésznőt álmában érte a halál, ápolónője talált rá.

Az utóbbi időben csak feküdt, egyre többet aludt. Végül aztán egyszer csak nem kelt fel, nem lélegzett tovább. Otthonában, álmában érte a halál. Amikor Ádám elhunyt, mintha az egyik fontos része halt volna meg, és mint a szép romantikus drámákban, a szív nem bírta a fájdalmat… és utánament…

– mondta Pásztor Erzsi, a Kossuth-díjas színésznő, aki elárulta azt is, hogy nagyon rossz állapotban volt a barátnője utolsó találkozásuk alkalmával. Alig bírt kommunikálni, és ez annyira megrázta őt, hogy mikor eljött tőle, azonnal kitört belőle a sírás.

(via Blikk)