George R. R. Martin könyörgött az HBO-vezérnek, hogy legalább 10 évad legyen a Trónok harca

2021.11.30. 15:36

Nem túlzás azt állítani, hogy visszafogott lelkesedés fogadta annak idején a Trónok harca utolsó évadát, a sorozat vége pedig sokaknál ki is verte a biztosítékot. George R. R. Martin, a széria eredeti megálmodója később nyilatkozott is arról, hogy ha végre papírra veti a történet végét, az máshogy végződik majd, mint a televíziós változat. Ám mint kiderült, a sorozatot sem olyannak képzelte, mint amilyennek mi ismerjük.

Nemrég jelent meg a Tinderbox: HBO’s Ruthless Pursuit of New Frontiers című könyv, melyhez James Andrew Miller összesen 757 interjút készített el, köztük magával George R. R. Martinnal, a szerző ügynökével, Paul Haasszal és Richard Pleplerrel, az HBO korábbi vezérigazgatójával.

A könyvből az derült ki, hogy a szerző eredetileg legalább tíz évadot szeretett volna a Trónok harcából, de egyébként akár 13 is elfért volna, mert nyersanyag akadt bőven a tarsolyában. David Benioff és D. B. Weiss mégis úgy döntöttek, hogy elég lesz nyolc is.

George képes lett volna New Yorkba repülni, hogy Pleplerrel ebédeljen és könyörögjön neki, hogy csináljon tíz évadot tíz epizóddal, mert elég anyag volt hozzá, és elmondja neki, hogy ez kielégítőbb és szórakoztatóbb élmény lenne

– mondta Millernek az író ügynöke.

A rendezőpáros valamiért elfáradt a sorozat gyártása közben, és bár az HBO többet szeretett volna, ők ketten igyekeztek rövidre zárni a dolgot, és arról tárgyaltak, hogyan lehetne lerövidíteni a széria két utolsó évadát. Ez a bizonyos rövidítés sokak bánatára meg is történt, ám Miller kutatása szerint Martin már az ötödik évad után kifejezte aggodalmát, mondván, hogy a rendezők nem követik a sémáját. Ennek pedig a rajongói visszajelzések szerint meg is lett a böjtje.

Ami a The Winds of Winter című könyvet illeti, Martin rendszeresen tájékoztatja rajongóit arról, hogy dolgozik az íráson, de pontos dátum továbbra sincs arra nézve, mikor kerülhet a boltok polcaira a befejezőmű – írja az Insider.