Miklós, máskor nem Orbán Viktortól kell kérni, hanem tőlem

galla bálint ferenc
2021.12.11. 16:44 Módosítva: 2021.12.11. 17:51
A jó szándékú kolléga is megszólalt a gyűrű-sagában.

A Szomszédnéni Produkciós Iroda kétszemélyes társulatának tagja, Bálint Ferenc felajánlotta saját Karinthy-gyűrűjét Galla Miklósnak. A Dumaszínház humoristája arra reagálva írta ezt, hogy Galla Miklós nem vette jó néven, hogy az idei Karinthy-gyűrűt egykori kollégája, Laár András kapta, mivel állítása szerint azt a gyűrűt neki ígérték, és őt illeti. 

Februárban még arról volt szó, hogy a díjat Galla Miklós kapja, ám időközben a humoristát Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója levélben értesítette, hogy ez nem fog megtörténni. Arra hivatkozott, hogy Galla Miklós közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével.

A Karinthy-gyűrűt a szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért 1975 óta a humor legméltóbb képviselői kapják. 

Ezután Galla Miklós még Orbán Viktort is megkereste, hogy mégiscsak ő vehesse át az elismerést. A kormányfő viszont azt válaszolta közösségi oldalán, hogy nem ő a gyűrűk ura, Galla rossz ajtón kopogtat.

A Karinthy-gyűrűt a napokban átvevő Laár András csütörtökön felajánlotta, hogy szívesen megosztja a díjat Galla Miklóssal, mégpedig úgy, hogy hordják havi bontásban, felváltva a gyűrűt. Gallának ez azonban nem volt elég, röviden visszaüzent Laár Andrásnak: A gyűrűt végleg add nekem!

Ezzel szemben Bálint Ferenc örökbe szeretné adni azt a Karinthy-gyűrűt Galla Miklósnak, amit 2014-ben kaptak közösen Tóth Szabolccsal, mint Szomszédnéni Produkciós Iroda.

A humorista azzal indokolta a nemes gesztust, hogy a Monty Python mellett Galla Miklós és Laár András L'art pour L'art-os munkássága is nagyban hozzájárult ahhoz, hivatásául a humort választotta.

Bálint Ferenc Facebookon közzétett bejegyzésében hozzátette, a Karinthy-gyűrű felajánlását Galla Miklósnak teljesen komolyan gondolja, és a gyűrűt amúgy sem hordja. „Ja, és Miklós! Máskor nem Orbán Viktortól kell kérni a gyűrűt, hanem tőlem” – zárja a bejegyzését a humorista.

Bálint Ferenc Boldogságtól ordítani című októberben megjelent új könyve bemutatóján ott járt az Index is.

(Borítókép: Galla Miklós Hyppolit szerepében 2011. február 1-én és Bálint Ferenc. Fotó: Kollányi Péter / MTI, Facebook)