Élőben közvetítik Kóbor János búcsúztatóját

2021.12.14. 17:22
Élőben közvetíti a Duna World Kóbor János búcsúztató szentmiséjét a budapesti Szent István-bazilikából december 17-én 19.00 órától.

A Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja, a Liszt Ferenc-díjas énekes, Kóbor János emléke előtt tiszteleg a közmédia december 17-én. A 78 éves korában elhunyt művészt pályatársai és rajongói a Szent István-bazilikában búcsúztatják szentmisével, amelyet a Duna World élőben sugároz 19.00 órától – olvasható a Médiaklikk oldalán.

A gyászmisét Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök celebrálja, a szertartáson beszédet mond Kóbor János pályatársa és barátja, Frenreisz Károly és az Omega rajongói klubjának vezetője, Gazdag László.

Ahogy korábban megírtuk, nemcsak Budapesten, hanem Bátaszéken is tartanak gyászmisét Kóbor Jánosért, aki egész életében kötődött a Tolna megyei városhoz, 2013-ban Pro Urbe Bátaszék-kitüntetést is kapott. A szertartás a mai napon 18 órakor veszi kezdetét a Nagyboldogasszony-templomban.

Az elhunyt hamvait végakaratának megfelelően a Balatonba szórják szűk, családi körben. Ennek időpontjáról egyelőre nincsenek információk.