Járja be Sopront Tillával a hűség napján!

KKR 5360
2021.12.14. 09:11
December 14-e a hűség napja. 1921-ben, 100 évvel ezelőtt ezen a napon döntöttek úgy a helyiek, hogy Sopron magyar város marad. A Road Movie csapata ismert zenészekkel közösen az évforduló emléke előtt tisztelegve készítette el idén a Sopron felé című dalt és klipet, valamint az ehhez kapcsolódó Road Movie Guide Tillával című úti filmet, amelynek premierjét december 13-án, a hűség napja előestéjén tartották a Road Movie YouTube-csatornáján.

Július közepén az Indexen debütált a Road Movie csapata által készített Sopron felé című dal klipje. A szerzemény egy speciális Road Movie all stars szám, ami kilenc magyar zenész előadásában született, és mint a projekt keretében készülő dalok mindegyikéhez, ehhez is készült egy guide videó, amelyben Till Attilával járják körbe az előadók Sopron legjobb helyszíneit. 

A filmben házigazdaként fogadják ismert soproniak a dalban szereplő művészeket, ők mesélnek a város történelméről, a 100 évvel ezelőtti népszavazásról, amelynek december 14-én, azaz a mai napon van az évfordulója, és megmutatják a számukra legfontosabb helyeket.

Akik végigvezetik a városon: Horváth Gáspár (JumoDaddy), Járai Márk, Fluor Tomi, azaz Karácson Tamás, Kéri András (MC Columbo), Lábas Viki, Madarász Gábor, Marsalkó Dávid, Rúzsa Magdolna és Schoblocher Barbara.

Nézze meg Tilla és a zenészek soproni körutazását az Indexen:

Amit a film szereplőiről tudni érdemes:

A júliusban már bemutatott, Sopron felé című dal egyik szerzője, a korábban versenyszerűen teniszező Marsalkó Dávid házigazdája a Civitas Fidelissima díjas Babos Timi és testvére, Zsuzsa. A teológusnak tanult JumoDaddy, aki a dal zeneszerzője, Taschner Tamás idegenvezető társaságában nemcsak a város templomait kereste fel, de tőle tudunk meg a legtöbbet a 100 évvel ezelőtti népszavazásról is.

Rúzsa Magdit saját dobosa, a soproni Hoffer Peti kalauzolta a városban, Járai Márkot a leghíresebb soproni étterem vezetője, Erhardt Zoltán látta vendégül, Lábas Viki pedig az egyik legnépszerűbb, szintén soproni származású youtuberrel, Abosi Barnával nézett körül Sopronban.

Kevesen tudják, de Sopronban él és dolgozik az a mesterfodrász, aki a legnevesebb londoni stúdiókat vezette korábban, és akihez rendszeresen járnak a magyar sztárfodrászok is. Veres-Győri Sándort Schoblocher Barbi látogatta meg. A soproni klubélet motorjának számító Kovács Attila-QQ és Cravatta Gabi az Irie Maffia és a Brains frontemberét, MC Columbót kalauzolta a városban. A dalban gitárosként szereplő Madarász Gábor ugyancsak soproni származású, mások mellett Kovács Ákos zenész- és szerzőtársa. Neki is tudott újat mutatni a házigazda Kaesz Judit.

Fluor Tomiról tudjuk, hogy sok emléke fűződik Sopronhoz, őt az országosan elismert soproni sommelier, Lukács Szabolcs vezette be a helyi borok világába. A Road Movie Guide állandó műsorvezetője, Tilla is sok szálon kötődik Sopronhoz, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál alapítói ezúttal házigazdaként mutatták meg a saját Sopronukat Tillának.

A Sopron felé dal klipjét itt nézheti meg:

(Cover: Till Attila, Fülöp Zoltán, Lobenwein Norbert. Fotó: Kiss Krisztina)