Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Puskás Ferenc és Grosics Gyula mellett lehet Kóbor János sírhelye

2021.12.21. 07:49 Módosítva: 2021.12.21. 07:49
Hamvai egyik részét végakarata szerint a Balatonba szórják, a másik része pedig a bazilika altemplomában kap majd helyet.

Múlt pénteken egy legendától búcsúztak a rajongók. Kóbor János egy hónapon át küzdött a koronavírussal, ám végül nem sikerült legyőznie a betegséget. Az Omega frontemberétől december 17-én, a Szent István-bazilikában köszönhettek el.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy az énekes azt szeretné, ha halála után a hamvait a Balatonba szórná a családja. Ez most részben teljesül is, neje azonban úgy döntött, kell egy hely, ahol nemcsak ők, de a rajongók is meglátogathatják a zenészt.

Kóbor János végakarata teljesül, hamvainak felét a magyar tengerbe szórja a család. A Blikk értesülései szerint ehhez már meg is kapták az engedélyt, ami pedig a bazilikai sírhelyet illeti, az énekes olyan nevek mellett kaphat helyet, mint Puskás Ferenc, Grosics Gyula, Bejczy Antal vagy Aradszky László. Úgy tudni, a szertartás zárt körű lesz, csak a szűk család lesz jelen.

Úgy tudom, az özvegye állt elő az ötlettel, hogy Mecky emberi és művészi nagyságához méltó módon a hamvak felét a bazilikában helyezhetnék végső nyugalomra. A családnak nem volt ellene kifogása, egyetlen dolog volt fontos, hogy a megemlékezés során ne sértsék meg Mecky végakaratát, így a hamvak felét a Balatonba szórják majd

– mondta a Blikknek a család egyik ismerőse.