Egy Nógrád megyei kis faluban találtuk meg az ország tiktokkereit

Screen Shot 2021-12-15 at 16.43.37.png
2021.12.21. 08:53
A TikTok az elmúlt év egyik legnépszerűbb és leggyorsabban fejlődő közösségimédia-platformja, amely naponta egymilliárd embert szórakoztat. Kezdetben nem helyezte magasra a lécet, főleg zenés videók megjelenítésével vált népszerűvé, mára viszont sokkal szélesebb skálán mozog a választéka. Az Index pedig arra vállalkozott, hogy bemutassa a TikTok rejtett kincseit.

A magyarországi TikTok-felhasználók számát több mint kétmillióra becsülik, és szinte lehetetlen találni olyasvalakit, aki még ne hallott volna a platformról. Nekünk sikerült, Hajós András személyében, így kézenfekvő volt, hogy őt is felkérjük zsűritagnak Molnár Nini, Turai Barna és Csaby1 mellé. Az Index tehetségkutatója, a Mi a Tiktokod? csapata Linczényi Márkóval kiegészülve elemezte ki a felhívásunkra beküldött több száz videót, hogy megtalálják Magyarország tiktokkerét.

Biztosra mentünk, hiszen bárki, bármilyen produkcióval jelentkezhetett.

Természetesen a zsűrire rázúdult minden, ami a TikTok lényege, voltak táncolós, kutyás és filozófiai mélységeket megcélzó videók, de ezek gyorsan kihullottak a rostán. Az eredetiség és a sok követő még nem garantálta a továbbjutást, aki azonban egy kis csavart is vitt a történetbe, az biztosan az elődöntőig menetelt. Pláne, ha a zsűri által elvárt, bár a TikTok esetében nehezen megfogható minőségi produkcióval jelentkezett.

A következő fordulóra 12 főre szűkült a mezőny, és következtek a kijelölt feladatok. A kiabálós szakács suttogva főzött, a sötétben éneklő lány kijött a fényre, az afro dance-es tánctanárnak pedig csárdással kellett bizonyítania. Az elődöntőben már az olvasóinknak is osztottunk lapot, hiszen a közönségdíjasról ők dönthettek like-jaikkal.

A döntőbe igazi TikTok-veteránok és pár hónapja hódító újoncok is bejutottak:

A legjobb négynek a zsűri instrukciói alapján egymással kellett duettvideókat forgatni, és ezen kollaborációk döntötték el, ki lett a Magyarország tiktokkere cím birtokosa.

A travelinfluenszerekből viccet csináló Jónás Dalmát Bürgés Tamással, a TikTok leghangosabb szakácsával sorsoltuk össze, Ferit és Tepit, a Nógrád megye egyik legkisebb falujából, Pilinyből érkezett testvérpárt pedig a kongói származású tánctanárral, Divin Ngambával küldtük párbajra.

A Raiffesein bank különdíja és a közönségdíj kihirdetése után Hajós András adta át a fődíjat nyerteseinknek, Ferinek és Tepinek. Hajós első találkozása a TikTokkal meglehetősen töményre sikerült, így ő most egy ideig biztosan elkerüli a platformot, az Indexet viszont ezután is megtalálja ott.

(Borítókép: Index.hu / Youtube)