Fekete Dávid továbbra is rács mögött marad

D  KB20110421032
2022.01.05. 15:45
Meghosszabbította a bíróság a Megasztárból ismert Fekete Dávid letartóztatását.

Fekete Dávidot tavaly májusban vették őrizetbe a rendőrök, közokirat-hamisítással és tíz, vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével vádolva őt. Később az is kiderült, hogy festményekkel üzletelt és több mint százmillió forintos kárt okozhatott.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2022. március 6. napjáig (két hónappal) most meghosszabbította a Megasztár negyedik szériájában feltűnt előadó letartóztatását – olvasható a Győri Törvényszék közleményében

A döntést azzal indokolták, hogy továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén a gyanúsított a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne. A bíróság azt is megállapította, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el. 

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmények közül a legsúlyosabb öt-tíz évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett, amelynek büntetési tétele a halmazati szabályokra figyelemmel emelkedik, így

a kiszabható szabadságvesztés felső határa tizenöt év.

A közlemény szerint a bíróság a védő szabadlábra helyezési, illetve nyomkövetővel elrendelt bűnügyi felügyelet elrendelése iránti kérelmét elutasította arra figyelemmel, hogy a bűnügyi felügyelet – a gyanúsított részéről – nem kívánt kommunikáció (így akár a tanúk befolyásolásának) kiszűrésére nem alkalmas.

A határozatot a gyanúsított, a védő és az ügyész is tudomásul vette, a döntés végleges.

(Borítókép: Fekete Dávid 2011. április 21-én. Fotó: Kallos Bea / MTI)