Először szólalt meg Kóbor János fia apja halála óta

20211217184259 PAP 0349-01
2022.01.06. 08:14
Még mindig felfoghatatlan, hogy nincs már velünk az Omega énekese, aki néhány hetes kórházi kezelés után, december 6-án koronavírus-fertőzés, illetve annak következményei miatt halt meg 78 éves korában. Tíz nappal később a Szent István-bazilikában búcsúztak el tőle családtagjai, barátai. Kóbor Dániel, az Omega legendás énekesének, Kóbor Jánosnak a fia először beszélt édesapja elvesztéséről.

Kóbor Dániel akkor látta utoljára az édesapját, amikor a három- és egyéves kislányaival meglátogatták néhány héttel a kórházba kerülése előtt. Legutolsó személyes emléke édesapjáról az, amint magához öleli az unokáit, majd puszilgatja őket – erről a legendás zenész fia a Blikknek adott interjújában beszélt. 

Fia szerint a 78 éves zenész makkegészséges volt, tele erővel és energiával, pedig nem járt orvoshoz, nem sportolt. Azt mondogatta, hogy túlél mindenkit, mert olyan géneket örökölt. Kóbor Dániel azt mondta, hogy őt beoltották a koronavírus ellen, de édesapjával nem volt téma a járvány. Dániel szerint az énekest nem érdekelte a pandémia, elbagatellizálta a világjárványt, sérthetetlennek hitte magát. 

A fiú visszaemlékezett arra a napra is, amikor édesapja felhívta őt, hogy nem érzi jól magát. 

»Fiam, köhögök, nem érzem tökéletes állapotban magam, hőemelkedésem is van.« Lehet, hogy furcsa, amit mondok, de rossz érzés fogott el, magam sem tudtam, miért. Amikor kórházba került, ugyanezt éltem át még egyszer. Az első három napon tudtunk beszélni, és ő nyugtatott, hogy csak a biztonság kedvéért jött be, de már nagyon unja, haza akar menni. Ekkor hallottam életemben utoljára az apám hangját

– idézi a Blikk. Kóbor János hamvai egyik részét végakarata szerint a Balatonba szórják, a másik része pedig a bazilika altemplomában kap majd helyet.

(via Blikk)

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)