Paolo Roversi elképesztő fotókat lőtt Katalin hercegnéről

GettyImages-1187885850
2022.01.09. 10:22

Vasárnap betöltötte negyvenedik születésnapját Kate Middleton, vagyis Katalin hercegné, Vilmos brit herceg felesége.

Sajtóértesülések szerint a hercegné szűk családi-baráti körben fogja ünnepelni a negyedik X-et a koronavírus-járvány miatt. A különleges nap alkalmából több fotót is közreadtak a hercegi pár hivatalának, a Kensington-palotának a honlapján. A fotók még 2021 novemberében készültek a palota kertjében, és egy olasz divatfotós készítette őket. 

Az egyik képen a hercegné szemből mosolyog, ezen egy élénkvörös, hozzá jól illő dressz látható rajta. A másik két fekete-fehér képen a hercegné egy ahhoz hasonló fehér dresszben látható oldalprofilból és szemből, mint amilyet az esküvőjén is viselt. 

A portréképeket az Egyesült Királyságban több helyen is kiállítják majd, mielőtt bekerülnek abba a Nemzeti Portrégalériába, amelynek fenntartását Katalin hercegné is támogatja anyagilag. Többek közt láthatóak lesznek Berkshire-ben, ahol Katalin felnőtt, valamint a skóciai St. Andrewsban, ahol Vilmos herceggel megismerkedtek az egyetemen. 

Katalin hercegné 2011-ben csatlakozott a királyi családhoz, amikor feleségül ment Vilmos herceghez. A napjainkban készült felmérések szerint a ma már három gyermeket nevelő herceg és hercegné a királyi család legnépszerűbb tagjainak számítanak a 95 éves királynő után. 

A Oxfordi Királyi Akadémia egy szubjektív vizsgálata szerint a hercegi pár nemcsak népszerűség, hanem intelligencia tekintetében is vezetőnek számít a királyi családban. Ilyen szempontból ugyancsak dobogósak mindketten, de az első helyre ezen a listán Meghan Markle futott be

(via Reuters)

(Borítókép: Katalin hercegné 2019. november 15-én. Fotó: Max Mumby / Indigo / Getty Images)