Holtan találták szállodai szobájában a Bír-lak színészét

000 9VV6K4
2022.01.10. 06:18

Meghalt a Bír-lak-sorozatból is ismert Bob Saget amerikai színész, holttestét egy szállodai szobában találták meg. A színész-humorista 65 éves volt – írja a New York Post. A lap információi szerint Bob Saget Orlandóban szállt meg a Ritz-Carlton egyik szállodájában. 

Halálának okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, a hatóságok ugyanakkor egyelőre nem találtak semmilyen gyanús körülményt vagy külsérelmi nyomot.

A Bír-lak-sorozatban Danny Tannert megformáló Saget 1977-ben az Adam szemén keresztül című dokumentumfilmért diák Oscar-díjat nyert. Az alkotás a most elhunyt komikus bátyjának életéről szól, aki egy korábbi autóbaleset után több arcműtéten is átesett.

Színészkollégái megrendülten búcsúztak tőle a közösségi médián. „Sohasem lesz még egy olyan barátom, mint ő” – írta John Stamos, aki együtt játszott vele a Bír-lak című sorozatban.

Nem találok szavakat. Bob volt az egyik legjobb ember, akit megismertem életemben. Nagyon szerettem

– osztotta meg fájdalmát Candace Cameron Bure, aki Saget lányát játszotta a Bír-lak című sorozatban.

Saget volt a házigazdája az Amerika Legviccesebb Videói című műsornak, és ő alakította a három lánnyal egyedül maradt özvegyet a Bír-lakban, amely az Olsen-ikrek, Mary-Kate és Ashley számára is fontos ugródeszka volt pályájuk kezdetén. Saget alkalmanként rendezett is, az HBO számára a Mocsok macsók meséit forgatta, és a Bérbosszú Bt. - Megfizetünk, ha megfizetnek című vígjátékot is ő készítette. Az 1996-ban forgatott Reménysugár című filmje, amelyet producerként és rendezőként is jegyzett, kritikai elismerést is kapott.

Nyolc évadon át volt látható a Bír-lakban, de szerepelt még az Így jártam anyátokkal című sorozatban is, melyben Ted Mosby 2030-as énjének narrátora volt, de feltűnt a Dumb és Dumberben és a Törtetők című szériában is.

Első házasságából, amelynek 1997-ben lett vége, három lánya született. Második felesége, 2018-tól Kelly Rizzo volt.

(Borítókép: Bob Saget 2014. január 26-án. Fotó:  Robyn BECK / AFP)