Sinéad O’Connor magát is okolja a fia halála miatt

GettyImages-1200609736
2022.01.10. 17:03

Amint arról szombaton az Index is beszámolt, önkezűleg vetett véget életének Sinéad O’Connor 17 éves gyermeke, Nevi’im Nesta Ali Shane O’Connor. A tragédiáról maga az énekesnő tájékoztatta a nyilvánosságot. Shane egy kórházból tűnt el, ahol megfigyelés alatt tartották, miután előzőleg volt már öngyilkossági kísérlete. A fiút utoljára pénteken látták a dublini Tallaght 24 körzetben.

Sinéad O’Connor teljesen összetört a tragédia következtében, saját magát marcangolja a történtek miatt. A Daily Mail által észrevett új bejegyzései szerint fia már öngyilkossága előtt részletesen eltervezte a saját temetését. A fiút annak ellenére bocsátották el a Gyermek és Serdülő Mentális Egészségügyi Szolgálattól (CAMHS) a tragédia előtt egy hónappal, hogy egyértelmű jelei voltak öngyilkossági szándékának. 

Az elkeseredett édesanya bejegyzéseiben éles kritikával illette a Tusla gyermek- és családügynökséget és az ír hatóságokat is, akik meglátása szerint mind kudarcot vallottak a tragédiával összefüggésben, hozzátéve, akárcsak ő maga. 

Az öngyilkosság nem hoz neked békét. Ez egy hazugság

 – szögezte le, majd azoknak címezve, akik azt mondták, hogy fia „most már legalább békére lelt”, közölte:

Elmondhatom, hogy az arca olyan elgyötört volt, mint hónapok óta. Egyáltalán nincs különbség.

Az ír énekesnő keményen nekiment a CAMHS-nek is, szerinte fia temetkezési terveit úgy kezelték, mintha esküvőt tervezett volna.

Sinéad O’Connor egyébként maga is kísérelt meg öngyilkosságot még 2015-ben, ami előtt búcsúlevelet is írt hozzátartozóinak. Komolyabb baja szerencsére nem esett, de az eset után orvosi kezelés alá helyezték. 2016. május 15-én ismeretlen helyre távozott lakóhelyéről, ami után a rendőrség eltűntként kezdte keresni.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as vagy 06 (80) 820-111-es telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

(Borítókép:  Roberto Finizio / Getty Images)

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport