16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Az Oscar-díjas brit színész eladja ikonikus gyűjteményét

GettyImages-1032246556
2022.01.11. 08:17
Az Oscar-díjas brit színész relikviáit márciusban árverezik el.

Az ikonikus gyűjteményt a Bonhams aukciósház mutatja be március elején. Az igazgató szerint Sir Michael Caine azt szeretné, ha ezekre a tárgyakra, bárkihez is kerüljenek, úgy tekintenének majd, mint a XX. század filmművészetének kiemelkedő emlékeire és ezzel együtt mintegy darabka történelemre. A színész és felesége azért adja el emléktárgyainak jelentős részét, mert megválnak eddigi kúriájuktól Délkelet-Angliában.

A Bonhams szerint olyan érdekességek kerülnek majd kalapács alá, mint például az 1971-es, Öld meg Cartert! című film rendezőjének széke. Ebben a moziban Caine egy Jack Carter nevű gengsztert személyesített meg. De eladásra kínálják Caine jellegzetes szemüvegeit is.

Az aukció egyik értékes darabja az a Caine-ről készült festmény, amelyet Lincoln Townley festett, és amelynek bevétele egy gyermekvédelmi alapítványhoz kerül majd, vagy az 1966-os romantikus komédia, az Alfie  Szívtelen szívtipró című film egyik eredeti plakátja. Ezért az alakításáért Caine-t a legjobb férfi színész kategóriában jelölték Oscar-díjra.

De licitálni lehet majd a 88 éves filmsztár arany Rolex karórájára is, amelyért mintegy 16 ezer dollárt remélnek. Festményei közül eladásra kínálják Marc Chagall „Les Amoureux Dans L'Arbre” című képét, amelyért mintegy 70 ezer dollárt szeretnének kapni.

(via CNN)

(Borítókép: Michael Caine. Fotó:  Jeff Spicer / Getty Images)  • Hírek
  • Bankszámla