Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Tragédiák Hollywoodban, két színész gyermeke is eldobta az életét

kombó
2022.01.27. 07:51
Pár napon belül két amerikai világsztár gyermeke is úgy döntött, hogy eldobja magától az életet. Bár sokaknak úgy tűnhet, hollywoodi hírességnek lenni egyaránt jelent könnyebb életet is, ám a tragédiák őket sem kerülik el.

Néhány nappal ezelőtt került nyilvánosságra, hogy az Oscar-díjas amerikai színésznő, Regina King elvesztette 26 éves fiát, aki öngyilkosságot követett el. Ian Alexander Jr. még a színésznő első, Ian Alexander Sr. producerrel kötött házasságából született, azonban a sztárpár útjai kilenc év házasság után elváltak. Ifjabb Ian az apja nyomdokaiba lépett, és ő is zenéléssel, pontosabban dj-zéssel kezdett el foglalkozni. Anya és fia nagyon közeli kapcsolatot ápolt, erről árulkodik az is, hogy még közös tetoválást is csináltattak. Arámi nyelven varratták az „Unconditional love”, azaz feltétel nélküli szeretet feliratot magukra. Ian gyakran felbukkant édesanyja oldalán a vörös szőnyeges szerepléseken is, kívülről talán boldognak is látszott, ám a lelkében akkora viharok dúlhattak, amelyekből már nem talált kiutat. 

Az utolsó üzenet

Ian egy héttel a halála előtt egy különös bejegyzést osztott meg a Twitter-oldalán, amelyben azt írta: az Instagram nincs jó hatással rá. Egy másik posztjában arról kérdezte meg követőit, emlékeznek-e arra a részre a Spongyabobból, amelyben a mesehős agyába tesznek látogatást, ahol csomó Spongyabobot találnak, akik épp teljesen kiakadnak. Mint írta, ezt nagyon át tudta érezni. 

A Regina Kinget ért tragédia után néhány nappal jött az újabb tragikus hír, miszerint a Kill Bill-filmek és az Aljas nyolcas színésze, Michael Madsen is elvesztette a gyermekét, Hudsont, aki szintén 26 évesen követett el öngyilkosságot. A fiú keresztapja a legendás filmrendező, Quentin Tarantino volt, ugyanis a sztárrendező és Madsen rengeteget dolgoztak együtt. Hudson az amerikai hadseregben szolgált, közösségi oldalára pedig gyakran töltött fel fotókat Afganisztánból, ahol állomásozott. Feleségével, Carlie-val együtt éltek Hawaii-in, ahova a tragédiát követően Hudson édesanyja is elutazott. 

Összetört a szívünk és gyötör bennünket a fájdalom, illetve a gyász Hudson elvesztése miatt. Mindazok emlékezni fognak rá, akik ismerték és szerették őt

– közölte a család egy nyilatkozatban.

Ilyen kegyetlen Hollywood?

Egyáltalán nem meglepő az a jelenség, hogy hollywoodi sztárok, akik fiatalon csöppennek bele ebbe a világba, nem bírják jól a rivaldafényt, ez különösen igaz azon hírességekre is, akik a Disney csatornának köszönhetően váltak ismertté. Züllött korszakot tudhat maga mögött többek között Miley Cyrus, aki Hannah Montanaként lett különösen ismert a gyerekek körében. Már többször is stílusváltáson esett át, bár mostanra úgy tűnik, megtalálta önmagát, ám korábban igazi lázadónak számított, aki a különcködéssel hívta fel magára a figyelmet. A híres countryénekes, Billy Ray Cyrus lánya egyik napról a másikra vált elképesztően népszerűvé, aminek meg is volt az átka. Volt, amikor már annyira elege lett, hogy rátámadt egy-egy utána koslató fotósra. 

Itt lehetne említeni Demi Lovatót is, aki ugyan nem híres szülők gyermeke, ám drogproblémáinak köszönhetően legutóbb majdnem annyira túladagolta magát, hogy az életébe került. A dokumentumfilmjében arról is beszámolt, hogy már tiniként alkoholista volt és a drogokat sem vetette meg. Képtelen volt feldolgozni azt a nyomást, ami gyerekként nehezedett rá.

A YouTube-ra feltöltött videóinak köszönhetően elsőként híressé vált Justin Biebernek is meggyűlt a baja azzal, hogy túl fiatalon lett népszerű, a sikert pedig még nem tudta a helyén kezelni. Mikor 19 éves volt, gyorshajtáson kapták a rendőrök, ráadásul részeg volt. Végül lecsukták, majd másfél nap múlva óvadék ellenében elengedték. Fiatalkorában sokat ivott, drogozott, és – mint az a dokumentumfilmjéből kiderül – az öngyilkosság is sokszor eszébe jutott, mikor már nem bírta el a rázúduló felelősséget.

A Reszkessetek, betörők! Kevinje, Macaulay Culkin is hasonlón ment keresztül, ugyanis még csak 10 éves volt, amikor az azóta már kultikussá vált karácsonyi film megjelent a mozikban. 2004-ben, mikor 24 éves volt, letartóztatták kábítószer-birtoklás miatt, de végül óvadék ellenében kiengedték, később vádat is emeltek ellene. Végül egy év felfüggesztett börtönbüntetéssel, pénzbírsággal és egy elvonókúrán való kötelező részvétellel megúszta.

Végzetes rivaldafény

Azon híres szülők gyermekeinek, akik beleszületnek a rivaldafénybe, nincs túl sok választásuk, mivel akarva-akaratlanul is a nyilvánosság kereszttüzében kell élniük. Whitney Houston lánya, Bobbi Kristina Brown 22 évesen hunyt el 2015-ben, miután eszméletlenül találták a fürdőkádban. Hat hónapig kómában volt, de végül nem tudták megmenteni. Jegyesét, Nick Gordont tették felelőssé a tragédiáért, akinek 36 millió dollár kártérítést kellett fizetni, ám végül őt is holtan találták 2020-ban. Bobbi híres szülők, Whitney Houston és Bobby Brown gyermekeként állandóan a nyilvánosság előtt élte életét. Szülei drogproblémái különösen megnehezítették az életét, illetve az sem sokat segített, hogy a családi gondjaik állandó témát szolgáltattak a bulvármédiának. 

A pop királyaként emlegetett Michael Jackson lánya, Paris Jackson is nehéz éveket tudhat maga mögött. Még csak 15 éves volt, amikor drogfüggő lett, és többször is öngyilkosságot kísérelt meg apja halála után. Egy tavalyi interjúban elmondta, a mentális egészsége már jobb állapotban van, illetve visszaemlékezett arra is, hogy amikor – szerencsére – túlélte az öngyilkossági kísérletét, arra gondolt, nem most jött el az ő ideje.

Paris Jacksonéhoz hasonló drogproblémák vezettek a világhírű zenei producer, Dr. Dre harmadik házasságából született ötödik gyerekének, Andre Young Jr.-nak a halálához is, aki 20 évesen vesztette életét túladagolásban, miután túl sok heroint és morfiumot fogyasztott. 

A tragédia Sinéad O'Connort sem kerülte el, ő 17 éves fiát vesztette el.

Az énekesnő 2015-ben és 2016-ban is öngyilkosságot kísérelt meg, orvosi kezelést is kapott. A zenész fia, Shane 2022 januárjában tűnt el, majd két nap keresés után holtan találták. Sinéad O'Connor még 2013-ban vesztette el a felügyeleti jogot a fiú felett, aki halála előtt amiatt került be a kórházba, mert féltek attól, hogy öngyilkosságot fog elkövetni. Shane halála után egy héttel az énekesnő is saját megfontolásból bevonult az egyik klinikára, mert tartott attól, hogy ő is eldobná magától az életét. 

(Via People, Sun )

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as vagy a 06 80 820 111-es telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

(Borítókép: Regina King és Michael Madsen. Fotó: Andreas Rentz / amfAR / Luca Carlino / NurPhoto / Getty Images)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!