Felfüggesztették Whoopi Goldberget

2022.02.02. 11:59
A csatorna nem tűrte a színésznő megjegyzéseit a holokauszttal kapcsolatban, ezért egy ideig nem szerepelhet a műsorban, aminek már sok éve oszlopos tagja.

Mint megírtuk, Whoopi Goldberg a The View című amerikai talkshow-ban tett súlyos kijelentést a holokauszttal kapcsolatban. A színésznő már 2007 óta szerepel a műsorban, ami eddig összesen 25 évadot élt meg, ám Goldberg az utolsó 15 széria mindegyikében feltűnt, így – mondhatni – oszlopos tagnak számít. A műsor egyik legutóbbi adásában tett megjegyzése azonban sokaknál kiverte a biztosítékot, mivel azt állította, hogy a holokausztban nem faji kérdés játszott szerepet, hanem puszta embertelenségről volt szó. 

Ugyan Goldberg az adás után azzal védekezett, hogy rosszul fogalmazott a műsorban, mivel a holokauszt valóban faji megkülönböztetésen alapult, tekintve, hogy Hitler és a nácik alsóbbrendű fajnak tartották a zsidókat. 

Nos, a szavak számítanak, és az enyémek nem kivételek. Sajnálom a megjegyzéseimet, és helyesbítenék. Én is a zsidó nép mellett állok

– nyilatkozta kedden a színésznő, ám a következményekkel számolnia kell. Az esettel kapcsolatban ugyanis most megszólalt az ABC csatorna, amelyen fut a műsor. Mint azt az ABC vezetője, Kim Godwin bejelentette, hetekre felfüggesztik a színésznőt a kijelentései miatt. 

Azonnali hatállyal két hétre felfüggesztem Whoopi Goldberget téves és bántó megjegyzései miatt. Bár Whoopi bocsánatot kért, megkértem őt, hogy gondolkodjon el azon, milyen hatásai vannak a megjegyzéseinek

– fejtette ki Godwin, illetve azt is hozzátette: az egész ABC News szolidaritást vállal zsidó kollégáikkal, barátaikkal, a családokkal és a közösségekkel.

(Via TMZ)