Kiderült, hol helyezik végső nyugalomra Damu Rolandot

05-damu-150528-IMG 0707
2022.02.03. 13:57
A temetés után lehet elbúcsúzni a színésztől.

Damu Roland temetésén csak a szűk család és a barátok lesznek jelen – mondta Tóth István, a színész unokatestvére. Elmondása szerint már biztos a helyszín, hogy hová temetik a december 27-én elhunyt Damu Rolandot, azt azonban nem osztották meg, hogy pontosan mikor lesz a szertartás.

Tóth István elmondta, hogy a temetés után meg fogják osztani, hogy mikortól lehet elbúcsúzni Damu Rolandtól. Mindenki számára lehetőség lesz a búcsúzásra, de a temetésen nem szeretnék, ha részt venne a sajtó vagy a nagy nyilvánosság – szögezte le.

Elmondása szerint ahhoz, hogy teljesítsék Damu Roland kívánságát, miszerint a művészek közé temessék, külön engedély kellett volna. Ezt az engedélyt azonban nem kapták meg az érintett bizottságtól, továbbra sem tudni, miért.

Damu Rolandot a Fiumei úti temetőben helyezik végső nyugalomra.

Damu Roland unokatestvére a TV2-nek adott interjúban kitért arra is, hogy a színész valóban nem szerette volna az anyját és az apját a temetésen látni, leginkább a gyerekkora miatt. Elmondása szerint Rolandot az édesanyja naponta megverte, és a családból is kitagadták. Szerinte a színész élete a börtön után kezdett kisiklani.

Ha valaki a művészetnek, az előadásnak szenteli az életét, és elveszik tőle, akkor nincs más semmi a kezében

– magyarázta. Hozzátette: Damu Roland mindig talpra akart állni, de ez sajnos nem sikerült neki, bármivel is próbálkozott.

(Borítókép: Damu Roland 2015. május 28-án. Fotó: Szécsi István / Velvet)