Vágó István visszaszólt Nagy Ferónak: Nagy büdös francot kussolok!

05
2022.02.12. 12:38
Hangnemet váltott az egykori kvízmester, és a nemzet csótányának cizellált szavaira hasonló stílusban reagált.

Ahogy korábban megírtuk, Madarász Iván zeneszerző után Németh Alajos lett az Artisjus új elnöke. Vágó István egykori műsorvezető a hír hallatán szarkasztikus stílusban gratulált Német Alajos Lojzinak, felemlegetve egy korábbi megnyilvánulását. Bejegyzésében arra célzott, elődeit elnézve nem biztos, hogy a Bikini basszusgitárosának kellene ott ülnie.

A DK politikusának posztja váltotta ki Nagy Feró kirohanását, aki a Facebook-oldalán védte meg zenésztársát. Az indulatos bejegyzésben a nemzet csótánya bukott tévés celebnek nevezte és kussolásra intette az egykori kvízmestert. Vágó István ezt nem hagyta annyiban, némiképp igazodva a Beatrice frontembere által megütött hangnemhez, keményen visszaszólt az énekesnek. 

„Nagy megtiszteltetés nekem, hogy a Kossuth-díjas művész ismét megszólított egy posztom kapcsán, melyben Lojzi különös mondatát idéztem: »A negatív gondolatok, a hazudozások megváltoztatják a kristályszerkezetét a víznek. Ami az agyunkban 80 százalék.« Aztán gratuláltam az új Artisjus-vezetőnek. Lojzi fenti állítását én nem minősítettem, de Feró indulatait ez mégis kiváltotta. Nem csodálom. Nekem is furcsa volt... Van azonban néhány megjegyzésem a Kossuth-díjas szavaihoz” – kezdte az egykori tévés, majd pontokba szedve reagált Nagy Feró kijelentéseire:

  • Nem „emeltem kezet” Lojzira.
  • Továbbra is bárkit „merészelek” a számra venni, még Nagy Ferót is.
  • Nem „bukott celeb” a jelenlegi státuszom, hanem Feró új elvtársai által kirúgatott egykori tévés műsorvezető.
  • Lehet, hogy „megbuktam basszusgitározásból”, de nem emlékszem, melyik koncertemen üdvözölhettem volna a veterán zenészt, ahol ezt megállapíthatta volna.
  • Hogy miért lett volna „kamu” bármelyik kvízműsorom, annak a bizonyítása érdekelne.
  • Ha arra gondol, hogy „előre ismertem a kérdéseket” a Milliomosban, akkor Feró ne sunnyogjon, mondja ki, és ennek cáfolatát akár bíróság előtt is bemutatom.
  • Nem vagyok a BKV felügyelőbizottságának tagja.
  • És a végén egy szép látlelet a Feró által képviselt Fidesz-világ jelenlegi állapotáról: „Na most kussolj el! De gyorsan!!!!” Az új Kossuth-díjas új stíljében válaszolok:

Hát egy nagy büdös francot! Ennek a világnak akarunk véget vetni.

Vágó István teljes bejegyzését itt találja:

(Borítókép: Huszti István / Index)