Johnny Depp kitüntetést kapott Szerbiában

000 322J8CL
2022.02.15. 21:54
A Szerb Köztársaság Arany Érdemrendjével tüntették ki Johnny Deppet kedden.

A kitüntetést Alekszandar Vucsics szerb elnök adta át. A színészt azért díjazták, mert közreműködött két szerb film, a Puffins Impossible animációs sorozat, valamint a Minamata filmdráma megalkotásában.

Az indoklás szerint Johnny Depp ezzel sokat tett azért, hogy „a Szerb Köztársaságot világszerte ismertté tegye”, és közvetítse a filmművészetükben megtalálható értékeket.

A díjátadó a rossz nyelvek szerint kampányeseménynek is tekinthető, mivel hamarosan Szerbiában is választásokat tartanak, és senkinek sem jön rosszul, ha ilyen esemény előtt Johnny Deppel parolázhat.

Ráadásul a színész rövid időn belül már másodszor utazott Belgrádba, ugyanis tavaly októberben is járt ott, akkor azt megünnepelve, hogy elkészült az animációs sorozat. Az elnök már akkor neki ígérte ezt az érdemrendet, a színész pedig azt mondta: azon dolgozik, hogy „ezt a csodálatos országot” tovább népszerűsítse.

(Balkan Insight)

(Borítókép: Alekszandar Vucsics (j) szerb elnök átadja a Szerb Köztársaság Arany Érdemrendjét Johnny Deppnek 2022. február 15-én. Fotó:  DIMITRIJE GOLL / Serbia's Presidential press service / AFP)