Bács Ferenc örökségéért harcol egymással a színész lánya és özvegye

TZIHZ20130529009
2022.02.16. 10:45
A színész lánya nem jött ki jól édesapja új párjával, a komoly ellentét miatt évekig nem találkozott unokáival a 2019-ben elhunyt Bács Ferenc, aki vér szerinti rokonait emiatt még az örökségből is kizárta. A művész lánya, Bács Kati édesapja halála óta harcol a bíróságon a hagyatékért.

A vörös grófnő, az Októberi vasárnap és Az emigráns című filmek ünnepelt színésze a filmvásznon többször is elképesztő alakításával kápráztatta el a nézőket, sokak számára pedig A Gyűrűk Ura című trilógia Gandalfjának szinkronhangjaként vagy a Micimackó Tigriseként okozott felejthetetlen pillanatokat Bács Ferenc. 

A Jászai Mari- és Kossuth-díjas színész életében minden egyes nap keményen dolgozott a szakmai elismerésekért, mindene volt a színészet, azonban élete utolsó éveit családi viszály árnyékolta be, az ellenségeskedésnek pedig a halálát követően sem lett vége.

Bács Ferenc már a hetvenes éveiben járt, amikor megismerkedett új párjával, akivel nagyon hamar rendkívül szorosra fonódott a kapcsolatuk, aminek azonban nem örült felhőtlenül a család. 

Korábban született lánya, Kati ugyanis nem találta meg a közös hangot édesapja párjával, így az első perctől kezdve komoly ellentét volt a felek között.

A viszony olyannyira elmérgesedett a két nő között, hogy a színész tíz éven keresztül sem lányával, sem pedig unokájával nem találkozott, 2011-ben pedig házassági szerződésben rögzítette, hogy halálát követően az örököse Edina lesz, míg a család többi tagját, így a lányát is kizárta a végakaratból.

Bács Kati édesapja temetését követően a bírósághoz fordult, hogy megszerezze egy II. kerületi lakás rá eső ingatlanrészét, azonban az ügy azóta sem jutott számára kedvező eredményre.

Két és fél éve adtuk be a keresetet, és azóta egyetlen tárgyalás volt, 2022 januárjában, de a bíró hiánypótlást kért mindkét féltől, így március első napjaira halasztotta a tárgyalást. Ennyi idő alatt sem jutottunk tehát sehova az ügyben

nyilatkozta a Borsnak Bács Kati, aki azt is elmondta, hogy egy térdbetegség miatt nem tud dolgozni, havi 22 800 forintot kap mint aktív álláskereső. „A Széher úti lakás, amihez két garázs is van, 160-180 millió forint értékkel bír, a felének az egyharmada jár nekem, vagyis körülbelül 30 millió forint. A pénzt nem magamnak szeretném, hanem a fiamnak, aki kezdő fogorvosként annyit keres, amiből épphogy kijön az albérlete” – tette hozzá.

A már évek óta húzódó jogi huzavona miatt azóta sem javult a két nő közötti viszony, a színész halála óta nem beszéltek egymással.

Szörnyű, hogy ilyen helyzetbe kerültünk. Szerinte egyébként nem jár nekem semmi…

– folytatta a bíróságon az örökségért kitartóan harcoló Bács Kati, aki reméli, végre igazságot szolgáltatnak neki. – „Az édesapám halálhírét is az újságokból tudtam meg, azt sem dolgoztam még fel. Ez mindent elárul a kapcsolatunkról.”

(Borítókép: Bács Ferenc 2013-ban. Fotó: Zih Zsolt / MTI)