Tom Hanks fia neheztel az apjára, sok kritika érte a színész miatt

GettyImages-151618120
2022.02.18. 10:20
Hiába világhírű és sikeres a hollywoodi édesapa, a fia sosem érezte erős, férfi példaképnek Tom Hankset. Chet Hanks szerint gyerekként soha senki nem készítette fel arra, hogy milyen negatív dolgok zúdulhatnak rá édesapja hírneve miatt, emiatt sok nehézsége adódott korábban.

A kétszeres Oscar- és négyszeres Golden Globe-díjas színészért milliók rajonganak világszerte, a szakmán belül mindenki elismeri nagyságát, azonban otthon, a négy fal között már kevésbé szerepel jól Tom Hanks.

Legalábbis erről vallott most a filmcsillag és – a szintén színész – Rita Wilson közös fia, Chet, aki szerint gyerekkorában sosem volt ott mellette a többek között a Forrest Gump, a Ryan közlegény megmentése és a Számkivetett című filmekből ismert édesapa. Éppen emiatt – bármennyire is meglepő – nem tekinti példaképnek, sőt nehezményezi, hogy a színész hírneve miatt őt érő kritikákra és nyomásra senki sem készítette fel. 

Nem volt soha egy erős, férfi példakép életemben, aki azt mondta volna, »tesó, figyelj, ezek az emberek egyszerűen csak féltékenyek rád«

– vélekedett sajátos stílusban a már 31 éves férfi YouTube-csatornáján édesapjáról.

„Neked mindened megvan, amiről ők csak álmodhatnak, ezért zúdítják rád a saját keserűségüket. Emiatt te ne érezd magad szarul, mert ők csak irigyek. Ezt és hasonlókat kellett volna hallanom, de senki sem mondta el nekem ezeket. Most azt mondogatom magamnak, amit a fiatalabb énemnek mástól kellett volna megtudnia” – folytatta. 

A Hanks fiú számára elmondása alapján emiatt a kapcsolatteremtés is nehéz számára, mert őt már azelőtt megítélik édesapja hírneve miatt, hogy igazán megismernék.

Nagyon nehéz ledönteni az ilyen embereknél a falakat. Sok megvetéssel, ellenségeskedéssel és negativitással találkoztam, mindenki úgy állt hozzám, hogy már zsigerből gyűlölt

– tette hozzá a férfi. 

A komoly lelki sebek ellenére Tom Hanks fia kritikát sosem kapott szemtől szembe, azokat mindig csak a háta mögött merték kimondani, ami szerinte nem meglepő: Chet meglehetősen jó izomzattal rendelkezik – amellyel közösségi oldalán előszeretettel büszkélkedik is –, így szerinte senkinek sem volt bátorsága beleállni szemtől szemben.

A hírnévnek ugyan valóban sokszor komoly ára van, Chet ezzel tisztában is van. Sőt,

tudja, a bírálatok és a negatív oldal mellett kiváltságosnak mondhatja magát, hiszen olyan dolgokat is megengedhet magának, amiket mások nem.

„Sok előnye van annak, hogy az édesapám híres, de néha ez egyben elég fura is tud lenni. Tisztában vagyok vele, rengeteg király dolgot megtehetek, amikre másoknak sosem lesz lehetősége. Körbeutaztam a világot, gyönyörű hotelekben szálltam meg, magánrepülőre szállhattam, amiért rendkívül hálás vagyok. Nem cserélném el az életemet” – mesélte a fiú.

Chet Hanks véleménye szerint azért nincs egyszerű helyzetben, hiszen ő nem maga miatt, hanem édesapja miatt került reflektorfénybe.

Én csak egy híres ember gyereke vagyok, és nem tettem semmit, amiért elismerést érdemelnék. Ez komoly megvetést vált ki másokból

– zárta a videót.

(Borítókép: Tom Hanks és Chet Hanks 2012. szeptember 8-án. Fotó: Michael Tran / FilmMagic / Getty Images)