Eltemették Damu Rolandot

2022.02.22. 16:35
A Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra a színészt.

Damu Roland temetése kapcsán a családján belül voltak konfliktusok, de mostanra elült a viszály – ma délután 2 órakor a Farkasréti temetőben végső nyugalomra helyezték a színészt. A szertartást Damu Roland édesapja szervezte meg, bár a színész nagynénje szerint ez ellentétes az elhunyt végakaratával. 

A hozzátartozók nem engedtek senkit a ravatalozó közelébe, szűk körben emlékeztek meg a színész életéről és munkásságáról. A Republic együttes A csend beszél tovább című dalával vettek végső búcsút tőle. A Blikk úgy tudja, Damu Roland Oszter Sándor sírhelyétől nem messze nyugszik.

A színész egészségi állapotáról tavaly nyár végén érkezett először hír. Akkor arról számolt be a bulvársajtó, hogy betegségei miatt már nem tudott munkát vállalni. Ismerősöktől és barátoktól próbált pénzt kérni, hogy ki tudja váltani a gyógyszereket. Utolsó televíziós interjúját Jakupcsek Gabriellának adta, ahol elmesélte, hogy harcol a betegségével, amelyet nem nevezett meg.

Tavaly december közepén derült ki, hogy a színész mélyaltatásban fekszik az egyik kórház intenzív osztályán. Akkor egy ismerőse tudatta a rajongókkal, hogy két oltás ellenére elkapta a koronavírust. Éppen a harmadik oltást készült felvenni, de az állapota ezt már nem engedte. A szervezete nem reagált jól a terápiára, így átszállították egy másik kórházba, ahol műtüdős kezelést kapott. A színész december 27-én hunyt el.