Nem szálltak be Damu Roland temetésébe a rokonai

05-damu-150528-IMG 0707
2022.03.19. 10:25
Hiába húzódott hosszú hetekig a vita a tavaly decemberben koronavírusos megbetegedésben elhunyt Damu Roland temetése körül, a színész nagynénje semmit sem fizetett ki a szertartás költségeiből, amely a művész jóbarátjának, Szilágyi Zsoltnak hárommillió forintjába került.

Mint arról az Index is beszámolt, Damu Roland tavaly év végén, december 27-én vesztette életét, miután a korábban több egészségi problémával küzdő színész szervezete nem tudta legyőzni a koronavírus-fertőzést. 

A Jóban Rosszban sorozat korábbi szereplőjének temetése körül azonban hatalmas családi viszály robbant ki, a Damu Rolanddal rossz viszonyt ápoló szülők és Damu nagynénje között, hogy ki szervezze az elhunyt szertartását. A nagynénje állítása szerint kórházba kerülésekor Damu őt bízta meg a korántsem hálás feladattal, hosszas huzavonát követően azonban az édesapa – mivel időközben a művész édesanyja is elhunyt – és a színész jóbarátja, Szilágyi Zsolt intézte a teendőket. 

A barát most úgy nyilatkozott, a temetés teljes költségét ő állta, ami több mint hárommilliójába került, a család pedig egy forinttal sem vette ki a részét a felmerült költségekből.

Ahhoz képest, hogy mennyi harc volt a temetéssel kapcsolatban, a nagynéniék oldaláról természetesen senki nem állt sorba, hogy beszálljon a szertartás bármilyen költségeibe. Erre azonban már Roland halála után nem sokkal is számítottam, és úgy is készültem, hogy én finanszírozom és szervezem a temetést. Így is lett

 – nyilatkozta a Blikknek Szilágyi. 

A szertartást a gyászoló édesapával szervező barát gránit sírkövet vásárolt, a temetésen elhangzott, a művész életét bemutató hanganyagot pedig profi stúdióban vették fel, amely szintén jelentős költségekkel járt. A Farkasréti temető művészparcellájában nyugvó művész édesapja örül, hogy fiát méltó körülmények között búcsúztatták. 

(Borítókép: Damu Roland 2015. május 28-án. Fotó: Szécsi István / Velvet)