Justin Bieber nem perli tovább az őt szexuális zaklatással vádló nőket

afp.com-20210914-PH-GTY-1340178680-highres
2022.03.23. 17:37
A kanadai énekes azért vonta vissza a fejenként 10 millió dolláros (3,35 milliárd forintos) rágalmazási keresetet, mert úgy érzi, eleget bizonygatta már az álláspontját és az igazát, így itt az ideje továbblépni és hátrahagyni a történteket.

Justin Bieber még 2020-ban indított rágalmazási pert két nő ellen, akik a Twitteren azzal vádolták a Grammy-díjas zenészt, hogy 2014-ben és 2015-ben szexuálisan zaklatta őket. A zenész az elhúzódó jogi huzavona miatt most úgy döntött, nem folytatja a pereskedést – írja a Page Six.

Egyikük állítása szerint Bieber a texasi Austinban bántalmazta 2014 márciusában a South by Southwest fesztivál ideje alatt egy szállodában. A bökkenő csak az, hogy ez idő alatt Bieber saját ingatlant bérelt a városban, így nem volt szüksége hotelszobára. A másik nőt – állítása szerint – a tiniként befutó énekes New Yorkban a Met-gála ideje alatt bántalmazta szexuálisan, azonban később beismerte: hatalmas rajongója Biebernek, akivel nem találkozott a korábban felvázolt bűncselekmény időpontjában.

Bieber már az első perctől kezdve tagadta a vádakat, amelyek időpontjaira alibivel is rendelkezett az énekes, aki a rágalmazások miatt 20 millió dolláros (6,7 milliárd forintos), fejenként 10 millió dolláros kártérítési pert indított, amiért rossz hírét keltették.

Úgy látszik, nem haragtartó Bieber, aki jelezte az ügyben eljáró bíróságnak, hogy szeretné ejteni a vádakat. Az énekeshez közel álló források szerint a zenész belefáradt a pereskedésbe. Úgy érzi, sikerült bizonyítania az ártatlanságát, és nem szeretne többet foglalkozni az üggyel.

 Justin Bieberrel hamarosan a magyar zenerajongók is találkozhatnak, ugyanis a popsztár a nyáron hazánkba érkezik: a Sziget Fesztiválon lép fel.

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Dimitrios Kambouris  / Getty Images / AFP)