Elhunyt édesapja akarata motiválja Kálloy Molnár Pétert

DVAST20220210001
2022.03.28. 11:28
A színész már fiatalon elveszítette édesapját, aki gyerekkora óta látta benne a tehetséget, és élete utolsó percéig hitt benne, hogy fia sikeres lesz a színpadon. A vágya teljesült, Kálloy pedig mindent megtesz azért, hogy büszkévé tehesse az őt már fentről figyelő szülőt.

A magyar színház és filmipar számára ugyan teljesen megkérdőjelezhetetlen Kálloy Molnár Péter tehetsége, a szakértő szemek előtt a művész édesapja már jóval korábban, születését követően tudta, a fiút a színpadra teremtették. Ugyan Kálloy csak 19 éves volt, amikor apja meghalt, azóta is azon munkálkodik, hogy a színpadon bizonyíthasson a tehetségét a kezdetektől ápoló apának. 

Állítólag a szülőszobában nekem volt a legmélyebb hangom, apám már akkor kitalálta, hogy színész leszek. Kicsit gátlástalan is voltam, ha apámnál el akartam érni valamit, akkor eljátszottam Eger vár balladáját… Szerette produkáltatni a fiait vendégségben, és engem aztán nyugodtan lehetett. Tulajdonképpen ő találta ki, hogy Péter színész lesz

– mesélte a színész az RTL Klub Sorok között Lutter Imrével című műsorában, aki hozzátette, édesapja is incselkedett a szakmával, filmrendező szeretett volna lenni, azonban végül állatorvosnak tanult.

A színész most részben emiatt producerként is kipróbálná magát, amivel úgy érzi, végleg beteljesíthetné a korán elvesztett édesapja vágyálmait. 

Bezárul a kör, ha már neki nem sikerült, én valahol megvalósítom az álmát. Rengetegszer eszembe jut. Amikor a Vígszínházhoz kerültem olyan színészek közé, akiket korábban apámmal együtt néztünk a tévében, nagyon sokat gondoltam arra, hogy mennyire szeretné ezt. Hiszem azonban, hogy látja, mit csinálok, és remélem, hogy nagyon büszke rám

– mondta a Blikknek Kálloy Molnár.

(Borítókép: Kálloy Molnár Péter rendező A mindenség elmélete című színművének próbáján a Veszprémi Petőfi Színházban 2022. február 10-én. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)