Schobert Norbert kövér kisfiúnak érzi magát

DSC6289
2022.03.28. 15:43
A fitneszguru egész életét arra tette fel, hogy az elhízás ellen harcoljon, azonban hiába a tudatos életmód és a fiatalkora óta leadott hatalmas súlyfelesleg, a tréner a mai napig testképzavarral küzd, egy kövér kisgyereknek érzi magát.

Az ország fitneszguruja ugyan nap mint nap olyan emberekkel foglalkozik, akik szeretnék megváltoztatni az életmódjukat vagy megválnának néhány kilótól, az ötvenéves korában is kiváló fizikai állapotban lévő Schobert Norbert maga is testképzavarral küzd. Fiatalkora óta úgy érzi, egy kövér kisfiú testében ragadt.

Szerintem ezt nem lehet megoldani fejben, ha az ember eltölt jó nyolc-tíz évet nagyon kövéren, kiközösítve gyerekként, azt nem lehet kinőni szerintem. Néha eszembe jut, és akkor a tükörben nem azt az embert látom, aki valójában vagyok. Olyankor ismét egy kövér srácnak érzem magam

– vallott mentális nehézségeiről a TV2 Mokka című műsorában az életmód-tanácsadó edző, aki az évek alatt megtanulta kezelni a helyzetet.

Schobert Norbert szerint rendkívül fontos, hogy mint családapa a gyerekeinek is jó példát mutasson, emiatt is sportos az egész családja. Emellett pedig lényegesnek tartja, hogy a lelki problémáknak hangot adjunk, mert anélkül lehetetlen kezelni vagy megoldani őket.

(Borítókép: Gorondy-Novák Edit / Index)