Illés Fanni egy hónappal a szülés után már vissza is tér az uszodába

P  1970
2022.04.13. 16:11 Módosítva: 2022.04.13. 16:30

Kedden írta meg az Index, hogy a paralimpiai aranyérmes világ- és Európa-bajnok úszó, Illés Fanni babát vár. A gyermek édesapja Szabó Álmos, Illés Fanni párja, aki egyben az edzője is.

A végtaghiányosan született paraúszó, akiről orvosai lemondtak, nagyon jól érzi magát, gond nélkül viseli a terhességet, olyannyira, hogy egyelőre az edzést sem hagyta abba. Amikor nem úszik, hanem otthon van, akkor sem tudja magát leállítani: folyamatosan, szinte mániákusan takarít – erről Illés Fanni az RTL Klub Reggeli című műsorában beszélt, ahol szerdán ő is vendég volt.

A sikerpáros gyermeke várhatóan júliusban érkezik: ők már tudják a születendő gyermek nemét, ám az úszónő ezt egyelőre nem árulta el. Bár annyit később hozzáfűzött, szeretné, ha a gyermek nagyon zsivány lenne.

Amennyire csak lehet, próbálnak felkészülni, ezért Illés Fanni édesanyja nagy valószínűség szerint hamarosan Budapestre költözik, hogy segítsen a baba körüli teendőkben, és ő vigyáz majd a kicsire, míg a szülők az uszodában edzenek. 

A terveim közt szerepel, hogy szeptember, október környékén már szeretnék visszatérni az uszodába, hiszen a jövő évi kvalifikációs vb-n, illetve Párizsban ott szeretnék lenni a paralimpián

– beszélt terveiről a paralimpiai bajnok, akinek ha minden jól megy, a párizsi lesz az ötödik paralimpiai szereplése.

A világbajnok úszó hozzátette: nagy valószínűség szerint apás szülés lesz, amit ő már nagyon vár, és egyáltalán nincs benne félelem a szüléssel kapcsolatban.

Illés Fanni a rá jellemző humorral az Instagramon, hivatalos csatornáján reagált a baba egészsége iránt érdeklődő kérdésekre:

A válasz a szinte mindenkit mozgató kérdésre pedig számunkra mindig is egyértelmű volt, de azért elárulom: kezeit és lábait az apukájától örökölte.

(Borítókép: Illés Fanni 2021. április 23-án. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)