David és Victoria Beckham esküvőjét is lekörözte legidősebb fiuk luxuslagzija

GettyImages-1071295138
2022.04.15. 18:10
Brooklyn Beckham közel 1,3 milliárd forintos esküvőjén sem a luxuskörnyezetre, sem a hírességekkel tűzdelt vendégseregre nem lehetett panasz, a lagzi pedig világhírű szülei 1999-es jeles napját is felülmúlta. Pedig a már akkor világhírű pár sem szűkölködött az esküvőjén, azonban a ruhák, a meghívottak és a körülmények is jócskán az elsőszülött Beckham fiú felé billentik a luxusmérleg nyelvét.

A korábbi labdarúgó David Beckham és az ex Spice Girl Victoria Beckham legidősebb fia, Brooklyn Beckham múlt szombaton elképesztő, fényűző lakodalomban házasodott össze Nicola Peltz színésznővel. 

Bár a Beckham házaspár az ezredforduló előtti, 1999-ben tartott esküvőjekor is rendkívül népszerű és vagyonos volt, fiuk fényűző esküvőjének közelébe sem ért a lagzijuk. 

Vera Wang vs. Valentino 

Az első és legfontosabb egy esküvő során általában a megfelelő ruha kiválasztása, amelyben a jeles napon még különlegesebbnek érzi magát a vőlegény és a menyasszony is. Ugyan a férfiak ruhája is nagy jelentőséggel bír, mégis a leendő feleség ruhája az, amely mindenkit ámulatba ejt egy-egy ilyen eseményen.

Ilyen volt Victoria Beckham 1999-es és Nicola Peltz múlt heti ruhája is, azonban a kor stílusjegyei természetesen rendkívül különbözővé teszik az öltözékeket. A Beckham anyuka egy pezsgőszínű, pánt nélküli Vera Wang-ruhát választott a jeles napra, amely körülbelül 75 ezer fontba (34 millió forintba) került. Hozzá hasonlóan újdonsült menye, Nicola Peltz is kitett magáért: a színésznő egy hófehér, pántos Valentino-ruhában jelent meg, amelyet személyesen neki tervezett a világhírű divatcég kreatív igazgatója, Pierpaolo Piccioli. A dressz Victoria ruhájának majdnem háromszorosába került, több mint 250 ezer fontot (113,6 millió forintot) fizetett érte a menyasszony – írja a The Sun

Dumb és Dublernek öltöző Beckhamék 

Egy igazi sztárlagzin nem elég csak egyetlen extra ruhát magadra ölteni, a szertartást és a vacsorát követően a lagzin már előkerülhetnek a kényelmesebb, azonban szintén rendkívül fényűző darabok is. David Beckhamék lagziján sem volt ez másképp, akik igencsak sokkolták a násznépet az esti szettjükkel, az újdonsült házaspár ugyanis egy egymáshoz passzoló, lila Antonio Berardit húzott magára. Évekkel később a divatőrült exfocista azt nyilatkozta a szettről, hogy ugyan Victoriának valóban jól állt a ruha, ő úgy nézett ki, mintha a Dumb és Dumbler-filmek egyikéből szabadult volna. Brooklyn Beckhamék esküvőjén végül nem lett második szerelés, az egész estés mulatságot ugyanabban a ruhában ünnepelte végig a fiatal pár. 

Kastély és családi luxusingatlan

Victoria és David Beckham 1999-es esküvőjét igazi hagyományos brit helyszínen tartották meg, a sztárpár a Dublin melletti Luttrellstown-kastélyban esküdött meg, amelyet a jeles napra virágokkal és borostyánokkal varázsoltak elképesztő tündérbarlanggá. A szertartást követő vacsorát az 560 hektáros területen megépített külön sátorban tartották, amely alatt többször is felcsendültek a Spice Girls dalai.

A szülőkéhez hasonlóan Brooklynék sem szűkölködtek, akik meglehetősen luxuskörülmények között házasodtak össze: a menyasszony milliárdos édesapja, Nelson Peltz floridai birtokán kötötték össze az életüket. A megközelítőleg 76 millió fontos (3,5 milliárd forintos), óceánparti, Palm Beach-i ház kertjében három sátrat állítottak fel az eseményre. A partközeli kisebb sátorban volt a szertartás, a központi sátorban koktélozhattak a megjelentek, míg a harmadikban a korábbi amerikai elnök, Bill Clinton korábbi séfje szolgált fel különleges fogásokat. 

Trónnal és koronával szerénykedett David Beckham 

Az esküvői dekoráció általában mindig az egyik olyan pontja az előkészületeknek, amely a sok apróság miatt a legnagyobb odafigyelést és tervezést igényli. David Beckhamék az impozáns kastélyhoz illően igazán királyi megjelenést kölcsönöztek az eseménynek, amelynek témájául a Robin Hood-filmeket választotta a pár. A menyasszony és a vőlegény arannyal és lila bársonnyal bevont trónt is kapott, fejükön pedig uralkodóhoz méltó korona díszelgett.

Nicola Peltz és a legidősebb Beckham fiú esküvője már eggyel szerényebbre, ám annál elegánsabbra sikerült, letisztult vintage stílust választva főként a fehér szín dominált a jeles napon. A rendkívüli luxust kölcsönző, letisztult színeket hortenziákkal, rózsákkal, pünkösdirózsákkal és további virágcsokrokkal dobták fel.  

Hintó helyett luxusautók 

Ha luxus, akkor az előkelő autók sem maradhatnak ki, pláne nem egy esküvőről, amelyeken már-már szokásszerűen, de mindenképpen előszeretettel lepik meg a friss házasokat egy új autóval. Természetesen a milliárdos családoknál ezt a szokást is jóval nagyobban játsszák, így sem David, sem Brooklyn Beckhamék nem egy középkategóriás családi autóval gazdagodtak az esküvőn. 

A múlt szombati lagzit követően Nicola Peltz és férje egy égszínkék, elektromos Jaguar XK120 típusú kabrióban tűntek fel, amely nem kevesebb mint 500 ezer fontba (227 millió forintba) kerül – ezt kapta az ifjú pár nászajándékba a Beckham szülőktől. Victoria és David Beckham ugyan ennél jóval olcsóbb autóval, de még igazi luxusjárműben hagyták maguk mögött az 1999-es esküvőjük hétvégéjét: egy szintén nyitott tetejű, 250 ezer fontos (113,5 millió forintos) Bentley Azure volt a házasok ajándéka. 

A hagyományok mindenekelőtt

A Beckham szülők igazi protestáns szertartás során mondták ki anno a boldogító igent: Victoriát és Davidet Cork püspöke, Paul Colton adta össze, így – mondhatni – semmi meglepő sem volt a frigy megkötésében. Másképp volt ez azonban Brooklynék esetében, akik Nicola felmenői előtt tisztelegve zsidó hagyományok szerint kötötték össze az életüket. Brooklyn jellegzetes, a zsidó férfiak által viselt fejfedővel, kipával a fején vonult az oltár elé.

Az ifjú Beckham népszerűbb? 

Ahogyan most Brooklyn Beckham esküvőjén, úgy David Beckhamék lagziján is igencsak népes és neves vendégsereg gyűlt össze. Múlt hétvégén a meghívottak listáján volt Mel B és Mel C is a Spice Girlsből, Gordon Ramsey és családja, Serena és Venus Williams, de ott volt Eva Longoria és Mark Anthony is az esküvőn. Egyes pletykák szerint a hétvégén megjelent a hétszeres Super Bowl-győztes Tom Brady és modell párja, Giselle Bündchen is.

Ugyan 1999-ben még ennyi ismert személy nem vonult fel Beckhamék lagziján, az exfutballista korábbi csapattársa és jóbarátja, Gary Neville volt a tanú, azon az esküvőn pedig az egész Spice Girls banda tiszteltét tette. 

(Borítókép: David Beckham és Victoria Beckham 2018. december 10-én. Fotó: Joe Maher / BFC / Getty Images)